CS:GO

3 hráči, kteří na jaře v Sazka eLEAGUE překvapili

3 hráči, kteří na jaře v Sazka eLEAGUE překvapili
21. 6. 2021
  |  

Jarní část Sazka eLEAGUE v CS:GO je minulostí. Snaha týmů bojovat o tituly, zápasy plné emocí, zvratů a překvapení. To všechno vyvrcholilo v nedělním finále. Pojďme ale po stopách 3 hráčů, kteří v našich očích zaujali.

Tomáš “oskar” Šťastný

Od legendy a nejlepšího českého hráče Counter-Striku čekáte mnohé. To, že se ale na domácí scénu vrátí v takovém tempu a udrží si konzistenci hraničící s K/D 2.0 po celou dobu splitu čekal málokdo. 

Zamilovala si ho spousta fanoušků už jen kvůli roli “snipera” v Sazka Fantasy, kde byl nadstandardní bodový přísun od Oskara prakticky pokaždé zajištěn. Suverénně se svými výkony hráč SINNERS stal nejlepším hráčem, nejen mezi snipery, ale obecně v rámci celého splitu. Ve specifické disciplíně s AWP mu ostatní jen těžce sekundovali. 

Ondřej “EYO” Šťastný

Návrat k aktivnímu hraní může přinést různá úskalí. Devětadvacetiletý EYO s adaptací do týmu BRUTE neměl ani po více než roční pauze, během které jsme jej v žádném týmu dlouhodobě neviděli, sebemenší problém. Z původní role jakéhosi mentora a lídra se začal postupně stávat nedílnou součástí ofenzivní síly BRUTE, které dovedl do čtvrtfinále.

“Věk je jen číslo. Velezkušený borec kráčí ve šlépějích svého jmenovce Tomáše Šťastného. I přesto, že byl vnímán jako zkušený leader, jenž by měl tmelit mladý tým BRUTE se dokázal nejednou prokousat přes dravou konkurenci a málokdy skončil v záporných číslech. Po individuální stránce za mě největší překvapení jarní eLEAGUE 2021,” komentář Jiřího “Bananides” Johanidese na adresu hráče BRUTE.

Vít “nbqq” Pohlot

Když nbqq přestupoval z Eclot směrem Sampi, čekalo se, že doplní hvězdy v týmu jako Pechyn a Kinzo. On sám přitom ale postupně přebral roli důležitého člena týmu. Po celou dobu Sazka eLEAGUE předváděl sebevědomé výkony, které jej řadí k jedněm z nejlepších individualit celé ligy. 

Svůj výkon korunoval zápasem o 3. místo, ve kterém se stal hlavní stavebním kamenem vítězství na rozhodující mapě série z ENTERPRISE.

Šílenec s pistolkami, jenž pro svůj celek vystřílel, nejen, přímý semifinálový postup
Jiří "Bananides" Johanides
Komentář na adresu nbqqa

Liga zdaleka nebyla ale jen o těchto 3 borcích. Skvělé výkony na které jsme zvyklý předváděl talentovaný sniper eSuby Dominik “blogg1s” Janita, rozhodně se neztratil ani mladý hráč Entropiq Prague Filip “AJTT” Dolenský. Samozřejmě řeč nemůže být vůbec o SINNERS, u kterých celý pětice jela jako dobře namazaný stroj. 

Pořadí hráčů dle jejich K/D ratia naleznete zde na výpise všech účastníků Sazka eLEAGUE. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.