League of Legends

O víkendu poznáme vítěze Spring Cupu, šampión si odnese 100 tisíc korun

O víkendu poznáme vítěze Spring Cupu, šampión si odnese 100 tisíc korun
14. 5. 2021
  |  

Na začátku kvalifikace stálo přes 150 týmů, nyní zůstává pouze čtyřka nejlepších. Ti před sebou mají finálový den eLEAGUE Spring Cupu, ve kterém se utkají o prizepool 185 tisíc. První semifinálový zápas mezi Czech Imports a Marmas in Paris začíná ve 14:00, na ně naváží od pěti hodin Sinners s Vikingekrig Esports a o vítězi rozhodne série ve 20:00. Vše můžete samozřejmě sledovat živě na www.twitch.tv/eleague.

Vikinkgekrig Esports

Tato parta kolem kouče Krakeera předvádí v posledních letech zajímavé výkony a není divu, že se probojovala i do top čtyřky Spring Cupu. Nyní by rádi konečně přetavili finálový den i v triumf, ovšem nečeká je nic jednoduché. Stojí před nimi silní SINNERS, účastník EU Masters a jeden z favoritů celého turnaje.

Vikingové před postupem do semifinále zvládli v první BO5 sérii turnaje přehrát Progaming 3:0, předtím ve druhé skupinové fázi skončili na druhém postupovém místě. Čistým skóre 2:0 porazili Inside Games, remizovali s Marmas in Paris a ani jednu hru nezvládli vzít Czech Imports. Právě tyto dva jmenované týmy tvoří zbývající semifinálovou dvojici a pokud se Vikingům podaří postoupit, budou mít naději na odplatu ve finále. Podaří se jim vysněné finále udělat?

Nebude to jednoduché, ale věřím, že je sežereme
Krakeer
Pro Deník Sport

SINNERS

Cokoliv méně než finále by bylo málo. SINNERS zatím plní roli favorita turnaje a trofej je každým hracím dnem čím dfál blíže. Zbývá udělat poslední dva kroky, tím prvním jsou Vikingekrig Esports a pak lepší z dvojice Marmas in Paris a Czech Imports.
Doposud SINNERS procházeli turnajem s přehledem. Ve druhé skupinové fázi neztratili jedinou hru a poradili si eSubou, progaming a Gunrunners. Zajímavostí je, že ani jeden z těchto týmů netvoří finálovou čtyřku, protože eSuba nezvládla svou sérii s Marmas in Paris. Lze tedy namítnout, že Sinners prozatím měli do top 4 lehčí cestu a pravý test přijde až nyní. Potvrdí roli favoritů, nebo se budou muset s turnajem loučit brzy?

Marmas in Paris

Zezačátku nenápadná parta, která je možná největším překvapením ve finálové čtyřce. Marmas in Paris se podařilo projít až z otevřené kvalifikace na placená místa, již teď mají jistých 10 tisíc korun a další mohou přidat. Cesta do semifinále ale nebyla vůbec jednoduchá, ve druhé skupinové fázi skončili na třetím místě za Czech Imports a Vikingekrig Esports, kteří patří mezi favority turnaje.

Ve vyřazovací sérii ale pak mezinárodní tým ve složení tří Čechů, Němce a Fina dokázala přehrát eSubu a zajistila tak možná největší překvapení turnaje. Ukázali všem, že podceňovat by se rozhodně neměli. Připraví nám další zajímavý výsledek? To se dozvíme ve 14:00 v sérii proti Czech Imports.

Čekal jsem, že dojdeme tak daleko. Naším cílem je vyhrát celý Spring Cup
Dany z Marmas in Paris
Pro Deník Sport

Czech Imports

Druhou skupinovou fázi se jim podařilo vyhrát s téměř perfektním skóre, jedinou hru v BO2 formátu prohráli s Inside Games. Czech Imports proto lze označit za favority, protože přehráli další dva semifinalisty poměrem 2:0. Semifinálový soupeř je také papírově jeden z těch lepších, sice Marmas in Paris dokázali zajistit nečekané vyřazení eSuby, ovšem jít proti SINNERS by lepší nebylo. Cestu do finále mají tedy ze svého pohledu příjemnou, zvládnou naplnit roli favoritů, nebo uvidíme další zvrat a nečekané finalisty v podobě Marmas in Paris?
 

Program finále:

  • 14:00 - Czech Imports vs. Marmas in Paris
  • 17:00 - Sinners vs. Vikingekrig Esports
  • 20:00 – Finále

Přímý přenos:



Zdroj úvodní fotografie: eleague.cz 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.