League of Legends

eSuba ovládla eLEAGUE Winter Cup 2021, ve finále porazila Entropiq

eSuba ovládla eLEAGUE Winter Cup 2021, ve finále porazila Entropiq
20. 12. 2021
  |  

Zavedený tým versus nový vyzyvatel dopadl vítězně pro „starou školu“. eSuba zvládla vyhrát 3:2 nad Entropiqem a na konec roku získává trofej v eLEAGUE Winter Cupu.

Před vánočními svátky si League of Legends roster eSuby dopřál hezký dárek. Trofeje v druhé polovině roku týmu na domácí scéně spíše utíkaly, na MČR to byl pouze bronz, v Hitpoint Winter Cupu dokonce přišel konec už ve čtvrtfinále. Naštěstí pro ně dopadl až ten poslední turnaj vůbec – eSuba ovládla eLEAGUE Winter Cup a krom trofeje získává také 100 tisíc korun.

Ve finále si ve velmi vyrovnané sérii poradila s Entropiqem. Organizace nedávno oznámila ambiciózní vstup do League of Legends, krom úspěchů na domácí scéně chce prorazit i na té mezinárodní. Roster tomu je samozřejmě uzpůsoben, tou největší akvizicí je návrat zkušeného supporta Denyka, který naposledy nastupoval v LEC za týmy Misfits a EXCEL. Nicméně hned první zkouška v Česku končí stříbrnou medailí.

Po prvním zápase to však vypadalo, že Entropiq zvládne sérii rychle ukončit poměrem 3:0. Úvodní mapa totiž skončila za 21 minut obrovským stompem, eSuba se ovšem dokázala oklepat a finále vyrovnat. Zbývající zápasy byly více vyrovnané a i když Entropiq měl ve svých rukou mečbol, nezvládl sérii dovézt do vítězného konce.

Poslední rozhodující hra pak byla již v režii eSuby a svým konkurentům ukázala, že ani doma jim rozhodně nic zadarmo nedaruje. Zkušená organizace nepovolila Entropiqu hned zkraje si do své vitríny přidat trofej, na úspěchy se bude muset ještě napracovat. „Že přišla prohra tolik nevadí, kluky to bude extrémně žrát a vím, že zdvojnásobí snahu,“ vyjádřil se jako expert ve studiu Petr „Mozilla“ Klaban, který zároveň působí jako sportovní ředitel právě Entropiqu. „Navíc náš rok ma být až ten další, ne 2021,“ dodal ještě s úsměvem.

Ještě předtím se odehrál zápas o třetí místo, který se také protáhl na pět zápasů. Dynamo Eclot proti Citrus Banán Ananas zaváhání nakonec nepovolil. Tmu se podařilo získat bronzovou medaili a 25 tisíc korun k tomu.



Konečné pořadí:

1. eSuba – 100.000 Kč
2. Entropiq – 50.000 Kč
3. Dynamo Eclot – 25.000 Kč
4. Citrus Banán Ananas – 10.000 Kč

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.