CS:GO

eEriness rozpustili svoji CS:GO sestavu

eEriness rozpustili svoji CS:GO sestavu
20. 1. 2021
  |  

Tradičně patří konec podzimu a zimní měsíce na domácí esportové scéně k období, které je plné změn v hráčských soupiskách. Letošní zima, kterou začínáme u tradiční domácí organizace, nebude zřejmě ničím výjimečná.

První sestava, která po skončení domácích turnajů a lig ohlásila oficiální rozpad je z eEriness. CS:GO sekce této tradiční tuzemské organizace zažila, podobně jako mnoho ostatních v roce 2020, řadu změn a celý rok pro ni byl jako jízda na horské dráze, což potvrdil i manažer sekce, Jan Vyhnálek, na webu organizace:

„Rok 2020 v CSGO byl pro nás jako jízda na horské dráze. Jednou dole, jednou nahoře. Po odchodu Fizareziho a Moriska se tým lepil, jak jen to šlo a chvíli to vypadalo, že by z toho i tak mohl vzniknout ustálený a silný tým. Bohužel to klukům ale nesedlo a v současné chvíli jim musíme dát sbohem. Třeba se s některým z nich ještě uvidíme, ale to je prozatím ve hvězdách. Za reprezentaci jim rozhodně patří velké poděkování a všem přeju v herním i osobním životě hodně štěstí a zdaru.“

První půl rok se tým nejevil vůbec špatně, patřil mezi širší tuzemskou špičku, avšak v létě se všechno změnilo. Zalepená sestava po letních odchodech působila nadále v nejvyšších tuzemských ligách, a dokonce zvládla s dávkou štěstí také kvalifikaci na MČR, kde to byl ovšem velmi rychlý konec. Úspěchy nepřicházely, a tak nic nezměnil ani fakt, že se týmu podařilo udržet v Sazka eLEAGUE díky baráži a organizace bude muset tento slot vyplnit jinou sestavou.  


Děkujeme všem, kteří nás celý ten podporovali, od fanoušků až po organizaci, která nám dala tu možnost hájit jejich barvy."
David "Zajda" Zajíček
Bývalý hráč eEriness
Tento tým, byť nepatřil mezi fulltime tuzemské organizaci, si však získal zajímavé ohlasy po celé scéně, především díky netradičním postupům a výběru zbraní, které volil Matěj „stinx“ Štorek a u dlouhodobých fanoušků eEriness rezonovala také jméno jako David „Zajda“ Zajíček, který reprezentoval jedny barvy již od MČR v roce 2019. Dvaadvacetiletý Zajda se tak měl možnost i k celému rozpadu sestavy vyjádřil pro web organizace: 
 
„Na začátku roku jsme poskládali tým víceméně z nových hráčů, kdy nám to pár měsíců trvalo, než začaly přicházet nějaké výsledky. V létě se nám pak podařilo kvalifikovat do 1. Tipsport COOL ligy a SAZKA eLEAGUE a vypadalo to, že jsme na dobré cestě. Hned potom ale Fiza s Morisem dostali nabídku od Eclot a my tak museli v rámci pár týdnů sehnat hráče, protože se blížil deadline na ligové soupisky. Druhou polovinu sezóny jsme dohrávali spíše jako mix, takže jsme počítali s tím, že po sezóně si každý půjde svojí cestou. Ačkoliv jsme se snažili hrát víc týmově, nikdy nám ten styl v tomto složení nesedl. Ligy nedopadly úplně podle našich představ, kdy jsme nedokázali vyhrát v důležitých zápasech, i když nám v několika hrách chybělo k vítězství jedno nebo dvě kola. Následovalo MČR, který bylo bohužel online, což je škoda, protože jsem se na něj hodně těšil. Byli jsme v roli největšího outsidera a mohli jsme jen překvapit. V zápasech nám to nestřílelo tak, jak jsme potřebovali a podle toho to dopadlo. Děkujeme všem, kteří nás celý ten rok podporovali, od fanoušků až po organizaci, která nám dala tu možnost hájit jejich barvy.“
 
Kdo bude hájit barvy eEriness v tuzemských ligách v roce 2020? To je stále velkou záhadou. Jedno je však jisté, po skvělém vítězství a prvenství této organizace na Hitpoint Masters pod vedením Romana „blade“ Pilného, hledání optimální sestavy, která vrátí organizace na vrchol, trvá.

Sestava, která naposledy reprezentovala eEriness:

  • David "Zajda" Zajíček
  • Pavel "replay" Vaněk
  • Dominik "desty" Černý
  • Matěj "stinx" Štorek
  • Vojtěch "Valencio" Mydář

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.