Dota 2

Vítězem základní části jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022 je tým Young! Týmy L2P a MINDCAT čeká baráže

Vítězem základní části jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022 je tým Young! Týmy L2P a MINDCAT čeká baráže
5. 6. 2022
  |  

Základní část jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022 ve hře Dota 2 se sice nesla v duchu překvapení, závěrečné sedmé kolo však dopadlo naprosto dle očekávání. Na rozdíl od předchozího divokého šestého kola totiž každý z favoritů svůj zápas zvládl a upevnil si konečné postavení v tabulce.

Hned první zápas sedmého hracího dne měl rozhodnout o celkovém vítězi základní části ligy. Fenomenálně hrající tým Young nastoupil proti hráčům z MINDCAT ESPORT, kteří si teprve minulý týden zařídili první body, leč dokázali vyhrát oba dva ze svých zápasů. 

Nicméně jejich zlepšující se forma a zřejmě i narůstající sebevědomí na tým jako Young nestačí. Hra trvala něco málo přes 30 minut a výborně hrající midař Raviente (Pangolier) a offlaner Ade (Dragon Knight) zařídili, že si hráči Young pohodlně a v klidu dokráčeli pro první místo tabulky. Naopak tým MINDCAT ESPORT už tehdy věděl, že poputuje bojovat o udržení se v lize.

Následující klání nabídlo velmi důležitý souboj pro hráče Sazka.INAE Rozbíječi. V případě bodového zisku a potenciální ztráty týmu LIDOVEJ GAMING v posledním zápase sedmého kola, mohli Rozbíječi postoupit ze čtvrtého místa do horní části vyřazovacího pavouka. Tomu už dost možná po nevýrazných výkonech v celém jarním splitu nevěřili ani jejich největší fanoušci.
Za soupeře jim byl tým NecroRaisers, zřejmě nejlépe hrající nováček ligy, který v případě výhry i prohry postupoval do dolní části vyřazovacího pavouka (jejich jediným problémem mohla být výhra L2P nad DGG ESPORTS a s tím rozhodně nikdo nepočítal). Šlo tak o dvě velmi rozdílné motivace na obou stranách a Rozbíječi si postup ze čtvrtého místa pohlídali a opatrně si za 41 minut došli pro vítězství. Za zmínku stojí skvělý výkon kurrita na offlane, který s hrdinou Sand King rozdal největší damage ze svého týmu!

Ve třetí zápase sedmého hracího dne se představili další favorité na vítězství celého jarního splitu. Hráči DGG ESPORTS měli před tímto duelem na své kontě stále jedinou porážku od týmu Young a vzhledem k výsledku sehnyho aspol. tentýž den už věděli, že základní část ovládnout nemohou. I přesto však zakončili základní část vítězně, s týmem L2P si bez problému poradili za necelých 27 minut a těší se tak na horní část vyřazovacího pavouka. Naopak Sammi, Laograc a zbytek L2P míří do baráže.

Zřejmě nejvyrovnanější souboj sliboval poslední duel mezi týmy Slovakia Rejects a LIDOVEJ GAMING. Hráči LIDOVEJ GAMING vstoupili v dubnu do jarního splitu tím nejlepším možným způsobem a dokonce okupovali první místo tabulky. Jenže od třetího kola nedokázali zvítězit ani v jednom ze svých zápasů, což bohužel pro ně potvrdili i v samém závěru. 

Tým Slovakia Rejects je doslova rozdrtil se závěrečným skóre 46-16 a ze třetího místa postupuje do horní části vyřazovacího pavouka. Díky vítězství týmu Sazka.INAE Rozbíječi ve finálový den základní části se tým LIDOVEJ GAMING propadl až na páté místo tabulky a horní část vyřazovacího pavouka mu zůstala zavřena.

Play-off nás čeká již v sobotu a neděli další víkend. Tradiční preview přineseme v průběhu týdne. 

Výsledky 7. kola Sazka eLEAGUE:

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.