Dota 2

Vítěz jarní části Sazka eLEAGUE 2021: HIPPOMANIACS

Vítěz jarní části Sazka eLEAGUE 2021: HIPPOMANIACS
13. 6. 2021
  |  

Jarní část Sazka eLEAGUE 2021 dospěla svému závěru. Po skvělém víkendu, který byl věnován play-off úvodního splitu letošního roku, se z vítězství radoval tým Hippomaniacs, který v drásající sérii porazil INAE Rozbíječe.

INAE Rozbíječi 2 : 3 Hippomaniacs

Velkolepé BO5 finále jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 vyvrcholilo soubojem INAE Rozbíječi, kteří přešli přes Upper Bracketu, když porazili 2:0 Hippomaniacs a posléze i eSubu. Hippos museli projít přes několik kol ve spodním pavouku, porazili však Young i eSubu a opět se měli potkat s INAE v grandfinále.
Oba týmy psaly silné příběhy. Na jedné straně Sazka.INAE Rozbíječi, kteří po úvodních 3 týdnech Sazka eLEAGUE byli na odpis, prohry včetně té s Lidovým Gamingem neznačily nic dobrého. Tým se postupně začal zvedat a vítězství nad Lutou jej poslalo do zmíněné horní části bracketu. Naopak Hippos dominovali celé základní části a až v play-off přišel zádrhel, ale i z toho se nejlepší domácí tým oklepal.

V grandfinále se však začínalo od nuly. Dlouhou dobu to v první hře vypadalo, že to budou Hippos, kteří potvrdí roli favorita. Opak byl však pravdou a po velmi dlouhé a napínavé hře se nakonec z vítězství radovali hráči týmu INAE Rozbíječi. Další hry nabízely podobný scénář a oba týmy krok za krokem kráčely až do rozhodující 5. hry. Velké překvapení a sen o titulu pro Rozbíječe se od 10. minuty začal rozpadat jako domeček z karet. Nutno smeknout oběma celkům za skvělou Dota 2 podívanou.



Finální pořadí jarní části:

  1.  Hippomaniacs
  2.  INAE Rozbíječi
  3.  eSuba
  4.  Young
  5.  BRUTE / Lutea

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.