Dota 2

Víkend plný bojů: Vyřazovací část Sazka eLEAGUE Dota 2 je tady!

Víkend plný bojů: Vyřazovací část Sazka eLEAGUE Dota 2 je tady!
8. 10. 2021
  |  

Sobota a neděle plná Doty 2. A nejen díky probíhajícímu The International. O něco menší turnaj probíhá také v rámci tuzemské Sazka eLEAGUE Dota 2, kdy se tento víkend střetnou domácí týmy ve vyřazovací části.

Skupinové boje jsou za námi, celé sedmikolové tažení ovládl tým eSuba a čekají nás tak líté vyřazovací boje. V horní části vyřazovacího pavouka je vše jisté, dva týmy čekají na soupeře také v dolní části.

V týdnu proběhly tiebraker zápasy, které rozhodovaly o tom, které dva týmy sestoupí do baráže. Nečekaný úspěch zažil tým MINDCAT ESPORTS, který si díky svému vítězství nad GO GAME Dogs zajistil šesté místo v tabulce. I přes to, že první zápas dokázali hráči MINDCAT ESPORT vyhrát až v předposledním kole skupinové části! GO GAME Dogs si tak zopakují barážová klání z jarního splitu, připojí se k ním také tým L2P.

V sobotu 9. 10. nás čekají 4 zápasy ve formátu BO3. Celé dění odstartují dvě utkání horní části vyřazovacího pavouka, ve kterých se rozhodne o tom, kdo projde dál a kdo se bude muset uchýlit do dolní části.
Rozpis play-off Sazka eLEAGUE Dota 2

WB 1 - 10:00 | eSuba vs. Team Young (BO3)

Nabídka kurzů: www.sazka.cz
Tip autora na vítěze: eSuba

Hned na úvod souboj, který přesně kopíruje horní část vyřazovacího pavouka jarního splitu. Týmy eSuba a Young se střetli ve vyrovnaném klání, které nakonec poměrem 2-1 ovládl tým eSuba a vyslal hráče Young do dolní části pavouka, kde pro ně tažení nakonec skončilo ve druhém kole vyřazovací části, a obsadili celkové čtvrté místo. Podobně vyrovnaný zápas se ale asi očekávat nedá. Oba týmy mají velmi rozdílné formy v porovnání s jarním splitem Sazka eLEAGUE. Tým eSuba se ve skupinové části prezentoval skutečně dominantním dojmem a skončil na prvním místě tabulky. Team Young se skóre 4-3 zaujal čtvrtou příčku a eSuba tak bude jasným favoritem.

WB 2 - 12:30 | Hippomaniacs vs. Lutea (BO3)

Nabídka kurzů: www.sazka.cz
Tip autora na vítěze:  Hippomaniacs

Když se řekne jedna, musí se říct i dva. Tak nějak by se dalo zhodnotit tažení týmů eSuba a Hippomaniacs podzimním splitem Sazka eLEAGUE Dota 2 2021. Oba dva týmy ukončily skupinu se skóre 6-1, přičemž to byl právě tým eSuba, který dokázal obhájce ligového titulu z Hippomaniacs připravit o neporazitelnost.

Soupiska Hippomaniacs prošla před startem podzimní části značnou obměnou, na jejich výkonech ve skupině se to však nepodepsalo. Bude zajímavé sledovat, jak se hráčům povede ve vyřazovací části bez bývalého kapitána sehnyho, proti týmu Lutea by ale neměli mít problém. Tým Lutea je sice asi nejmilejším překvapením podzimního splitu, přes to je však tým Hippomaniacs o level výš.

Sobotní dění budou následovat utkání dolní části vyřazovacího pavouka, kde tamní nasazené týmy musí čekat na výsledky předchozích dvou zápasů. Poražený z výše uvedených klání totiž vždy skončí právě v dolní části vyřazovacího pavouka.
 

Zápas 3 - 15:00 | INAE Rozbíječi vs. [TBD*] (BO3)

Rozbíječi se na jaře umístil na stříbrné příčce celého splitu. Přemožiteli jim byli hráči z Hippomaniacs, kteří je porazili ve finále 3-2 na zápasy. Dle „runner-up“ věštby Sazka eLEAGUE Dota 2, kdy poražený předchozího splitu vyhraje ten následující, by tým Sazka.INAE Rozbíječi měl být na řadě. Skupinová fáze však prozatím nic podobného nenaznačila.

Páté místo ve skupině je zhoršení o jednu příčku oproti jarní části, ovšem i tehdy se Rozbíječi rozbíhali jen velmi pomalu a nakonec z toho bylo až finále. Velmi silný tým, který možná stále hledá pevnou půdu pod nohama, ale potenciálně může porazit kohokoliv.

*Poražený tým z horní části vyřazovacího pavouka, který se hůř umístil v tabulce základní části 

Zápas 4 - 17:30 | MINDCAT vs. [TBD*] (BO3)

Nováček ligy, který dlouho vypadal na pověstný ručník, aby následně předčil všechna očekávání a postoupil do vyřazovací části podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2. První vítězství ve skupinové části se jim podařilo získat až v dohrávce šestého kola, skóre 1-6 však díky lepším vzájemným zápasům s hlavními „adepty“ na sestup znamenalo šesté místo v tabulce a postup do dolní části vyřazovacího pavouka. Zde hráče nejspíš čeká poslední porce zápasů letošního podzimního splitu, protože všechny zúčastněné týmy vyřazovací části jsou nad jejich síly. I přes to si však zaslouží uznání za udržení se v tak náročné lize, jakou je Sazka eLEAGUE Dota 2 i do dalšího splitu.

*Poražený tým z horní části vyřazovacího pavouka, který se lépe umístil v tabulce základní části

Nedělní program play-off

V neděli 10. 10. se odehraje další trojice BO3 zápasů. Vzhledem k tomu, že není jisté, kdo to bude, přinášíme vám alespoň časový přehled a systém, který se o zápasech rozhodne.

  • Zápas 5 - 12:30 | Výherce Zápasu 3 vs. výherce Zápasu 4 (BO3)
  • Zápas 6 (Finále WB) - 15:00 | Výherce Zápasu 1 vs. výherce Zápasu 2 (BO3)
  • Zápas 7 (Finále LB) - 17:30 | Výherce Zápasu 5 vs. Poražený Zápasu 6 (BO3)
     
Finálový zápas se odehraje za 14 dní 24. října v neděli na devátém ročníku veletrhu videoher a interaktivní zábavy FOR GAMES. Bude se jedna o BO5 grand finále. Preview najdete jako už zvykem zde na webu Sazka Esport.  

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+
Všechny zápasy posledního hracího víkendu je možné od sobotního poledne sledovat na twitch.tv/eleaguecz.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.