Dota 2

Souhrn třetího kola Sazka eLEAGUE: Tým DGG nadále suverénně kraluje jarnímu splitu!

Souhrn třetího kola Sazka eLEAGUE: Tým DGG nadále suverénně kraluje jarnímu splitu!
2. 5. 2022
  |  

Papírově nejsilnější tým tabulky Sazka eLEAGUE 2022, DGG ESPORTS, potvrzuje kvality také přímo v praxi. Další dva dominantní výkony zajistily, že se Tipek aspol. osamostatnili na špici tabulky a bez porážky mají v polovině splitu celých 12 bodů. Naopak třetí herní den ligy se vůbec nepovedl hráčům Slovakia Rejects, kteří ještě před třetím kolem sdíleli první místo tabulky.

Právě střety tří týmů na vrcholu tabulky se šesti body odstartovaly sobotní ligový den. Jako první se proti sobě postavily týmy DGG ESPORTS a Slovakia Rejects. A diváci se u monitorů příliš dlouho neohřáli, protože tým DGG ESPORTS od začátku jasně dominoval celé hře a díky výtečnému draftu, kterému vévodili hrdinové Storm Spirit, Medusa a Keeper of the Light, vyprovodili hráče Slovakia Rejects za necelých 22 minut a osamostatnili se na prvním místě tabulky.

Nemuselo tomu být nadlouho, protože následující utkání svedlo dohromady znovu DGG ESPORTS a prozatímní překvapení jarního splitu, tým LIDOVEJ GAMING. Jenže pro hráče DGG nepředstavoval problém ani tento soupeř. Hra trvala o šest minut déle než ta první, opět rozhodl lepší draft. Týmu LIDOVEJ GAMING vůbec nevyšla sázka na Huskara na midu, který nakonec skončil se skóre 3-10-3 a s menší damage než jeho support Rubick. Aby toho nebylo málo, naprosto fenomenálně zahrál Tipek na hrdinovi Timbersaw a nikdo z LIDOVEJ GAMING neměl šanci. Tipek skončil zápas se skóre 19-1-10 a jednalo se o pravděpodobně nejdominantnější individuální výkon jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022.
Ve třetím zápase si tým Slovakia Rejects chtěl spravit chuť po úvodním obdrženém výprasku. Před jejich bojem proti týmu L2P, který v té době neměl na kontě jediný bod, byly nejvýraznějšími kurzovými favority celého třetího herního dne. A zrodilo se velké překvapení. Tým L2P dokázal favority ze Slovakia Rejects za 35 minut naprosto přejet, v hlavní roli byl znovu hrdina Medusa, ale skvělou show si pro diváky připravil na midu Sammi, který si na hrdinovi Magnus připsal 15 killů a 25 asistencí, přičemž zemřel pouze jednou! Od momentu, kdy mu v desáté minutě v inventáři cinkla Blink Dagger, neměli Slovakia Rejects šanci. Připsali si tak druhou porážku za den a naopak tým L2P si zajistil první cenné body do tabulky.

Poslední zápas na sobotním menu se nesl v podobném duchu. Tým LIDOVEJ GAMING si v roli favorita chtěl připsat tři body a díky špatnému dni Slovakia Rejects se osamostatnit na druhém místě tabulky. A na rozdíl od slovenských borců se to hráčům LIDOVEJ GAMING podařilo. Jednalo se o nejvyrovnanější utkání celého dne, hráči L2P skutečně třetí herní den ukázali, že jsou schopní potrápit opravdu kohokoliv. Hra trvala bezmála 40 minut, a protože třetí kolo se neslo v duchu skvělých individuálních výkonů, nechtěl zůstat pozadu ani andy, midař týmu LIDOVEJ GAMING. Na scéně se znovu objevil hrdina Storm Spirit a andy ukázal skvělou show: skóre 21-2-8 mluví za vše.

Po třech kolech máme tedy konečně jasně definovaná první místa tabulky. Příští týden se do akce znovu pustí hráči DGG ESPORTS a mohou si vytvořit vskutku luxusní náskok. Preview čtvrtého kola můžete čekat již tento týden ve čtvrtek!

Výsledky 3. kola:

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.