Dota 2

Souhrn druhého kola Sazka eLEAGUE 2022: LIDOVEJ GAMING překvapil, Young s pomalejším startem

Souhrn druhého kola Sazka eLEAGUE 2022: LIDOVEJ GAMING překvapil, Young s pomalejším startem
17. 4. 2022
  |  

Nebude to tak snadné, jak se na první pohled zdá! Alespoň tak se po dvou kolech jarního splitu tváří tabulka Sazka eLEAGUE Dota 2. Fenomenálním výkonem se ve svých úvodních dvou zápasech splitu uvedl tým LIDOVEJ GAMING, který si připsal plných šest bodů a sdílí tak první místo tabulky!

Začátek druhého hracího dne sliboval prvotní představení nové soupisky týmu Young. Úvodní dvojzápas měl být pro tým kolem sehnyho, Mambose a Adeho (který kromě Sazka eLEAGUE momentálně taky hraje Dota Pro Circuit v severoamerickém regionu) spíše procházkou růžovým sadem a příjemným rozjetím jarní ligové fáze. Stalo se tak napůl. Hned v prvním utkání se hráči Young utkali s týmem LIDOVEJ GAMING, který se postaral o dosud největší senzaci jarního splitu. Mimořádně vyrovnaný zápas dlouho vypadal, že se nakonec přeci jen překlene na stranu týmu Young, ale kolem 27. minuty začali hráči LIDOVEJ GAMING nabírat náskok jak v expech, tak i v penězích. Nová, ryze slovenská soupiska týmu LIDOVEJ GAMING dokázala v dalších deseti minutách nabrat nezastavitelné tempo a překvapení bylo na světě.

Tým Young se jako jasný favorit celého dne musel rychle oklepat z prohry, hned další zápas na pořadu dne byl totiž znovu jejich. Tentokrát proti dalšímu týmu, který zná sestupové boje podobně jako předchozí soupeř. Proti hráčům L2P už však tým Young žádný další šok nepřipustil. Za 30 minut bylo ve velmi jednostranné hře hotovo.

Hráči NecroRaisers se ve svém úvodním hracím dnu Sazka eLEAGUE 2022 prezentovali v obou utkáních velmi sympatickým výkonem. A nechybělo mnoho a dokázali porazit tým LIDOVEJ GAMING. Nejvyrovnanější zápas dne dokázal dvě věci: hrdina Chaos Knight, kterého měli NecroRaisers, je opravdu nesmírně silná postava. A hráči LIDOVEJ GAMING hrají skvělou Dotu a výhra proti Young nebyla náhodou. 

Oba dva týmy nechtěly tomu druhému věnovat nic zadarmo. Celá hra nakonec trvala dlouhých 52 minut, skóre se zastavilo na číslech 31-33, přičemž tým LIDOVEJ GAMING tahal v killech za kratší konec, ale dokázal prorazit obranu NecroRaisers a za pomocí mega creepů ukořisti další tři body do tabulky.

Hráči NecroRaisers nejspíš neměli Doty ještě dost, protože hned v dalším střetu s L2P si dali další bezmála hodinovou hru, kde tentokrát tahali na skóre za kratší konec provazu právě NecroRaisers, ale v 51. minutě zemřeli všichni hrdinové týmu L2P, tři navíc poté, co použili buyback. Tým L2P vstoupil do Sazka eLEAGUE stejně jako týmy Sazka.INAE Rozbíječi a MINDCAT ESPORT – všichni tři mají na kontě shodně 0 bodů. Naopak na druhém konci tabulky se hřejí také tři týmy, jen se šesti body – DGG ESPORTS, Slovakia Rejects a po výsledcích druhého kola také překvapivě LIDOVEJ GAMING!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.