Dota 2

Souhrn 7. kola Sazka eLEAGUE: Skupinovou fázi ovládly týmy eSuba a Hippomaniacs

Souhrn 7. kola Sazka eLEAGUE: Skupinovou fázi ovládly týmy eSuba a Hippomaniacs
3. 10. 2021
  |  

Poslední hrací den skupinové části podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 rozhodoval hned o několika zásadních věcech: kdo si zajistí vyšší nasazení ve vyřazovací části, kdo naopak nižší, a kdo bude muset do baráže?

Kvůli nemožnosti odehrát některé zápasy šestého kola, když se hráči MINDCAT ESPORT nemohli zúčastnit, byl celý sedmý hrací den velmi netradiční. Díky dohrávce se hrálo hned šest zápasů a fanoušci tuzemské Dota 2 tak měli skutečně nabitý program.

Ve zmíněné dohrávce šestého kola se MINDCAT ESPORT postavili proti týmům L2P a Lutea. Zatímco s druhým jmenovaným jasně prohráli, proti týmu L2P se událo jedno příjemné překvapení. Nováček ligy MINDCAT ESPORT si po takřka hodinové bitvě konečně připsal první ligové vítězství a tři body do tabulky. Díky tomuto výsledku se navíc týmy na 6. - 8. místě porazily navzájem a bude zapotřebí o jejich osudu rozhodnout pomocí deciderů.

Tým Lutea se díky vítězství z dohrávky vyšplhal až na 15 bodů a do prvního zápasu finálního hracího dne mohl jít s velkou pohodou: ani v případě porážky ho ze třetího místa již nikdo nesesadí. Jeho soupeř však bodovat musel. Sazka.INAE Rozbíječi potřebovaly tři body a doufat, že tým Young zakopne proti MINDCAT ESPORT, aby své tažení vyřazovací částí nezačínali v dolní části vyřazovacího pavouka. S týmem Lutea si však dokázali poradit za pouhou půlhodinku, kdy se výborně prezentoval hEmy na safelince se Svenem. Jeho skóre 11-0-10 mluví samo za sebe.
Další zápas sehrál bitvu Davida s Goliášem. Tým Hippomaniacs nastoupil proti týmu L2P, který ve stejný hrací den již prohrál v dohrávce s MINDCAT ESPORT. Žádná velká překvapení se nekonala, hráči Hippomaniacs si tento povinný zářez odškrtli během necelých pětadvaceti minut a s 18 body se posadili na vrchol ligové tabulky. Prozatím nevěděli, že jen na krátko.

Tým Young měl před sebou podobně jednoduché utkání. Tým MINDCAT ESPORT si sice v dohrávce šestého kola připsali první body do tabulky, proti favoritům na umístění ve vrchní části tabulky si nic podobného dovolit nemohou. Hráči Young navíc tři body nutně potřebovali, aby předskočili tým Sazka.INAE Rozbíječi a zajistili si tak čtvrté místo zaručující nasazení v horní části vyřazovacího pavouka. A to se jim také povedlo, leč hráči MINDCAT ESPORT, nabuzení svým prvním vítězstvím v lize, předvedli velmi solidní výkon a podařilo se jim vydržet bezmála celých 40 minut.

Poslední bitva sedmého hracího dne byla mezi týmy eSuba a GO GAME Dogs. Tedy mezi pravděpodobně nejsilnějším týmem celé skupinové fáze a mezi zklamáním celého podzimního splitu. Tým eSuba se v případě vítězství mohl vyhoupnout na první místo tabulky, díky lepšímu vzájemnému zápasu s Hippomaniacs. Hráči GO GAME Dogs stejně jako na jaře naopak hrají úplně o všechno, vyhlídky na baráž jsou bohužel velmi reálné. Poslední zápas posledního dne skupinové fáze Sazka eLEAGUE Dota 2 trval takřka 50 minut, ale tým eSuba dokázal GO GAME Dogs porazit a zajistit si vítězství skupiny podzimního splitu.

Výsledky 7. hracího dne Sazka eLEAGUE:

Dohrávka šestého kola:

  • L2P 0-1 MINDCAT ESPORT
  • MINDCAT ESPORT 0-1 LUTEA

Sedmé kolo:

  • Sazka.INAE Rozbíječi 1-0 Lutea 
  • Hippomaniacs 1-0 L2P 
  • MINDCAT ESPORT  0-1 Young 
  • eSuba 1-0 GO GAME Dogs

PLAY-OFF:

Nasazení ve vyřazovací části (horní část):

  • eSuba vs. Team Young
  • Hippomaniacs vs. Lutea

Nasazení ve vyřazovací části (dolní část):

  • Sazka.INAE Rozbíječi
  • TBA


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.