Dota 2

Souhrn 5. kola Sazka eLEAGUE: Young zařadili vyšší rychlostní stupeň a bodově se dotáhli na špici

Souhrn 5. kola Sazka eLEAGUE: Young zařadili vyšší rychlostní stupeň a bodově se dotáhli na špici
15. 5. 2022
  |  

Tým Young je prozatím novým králem jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2! Po dvou vítězstvích se hráči kolem sehnyho bodově dotáhli na tým DGG ESPORTS a díky lepšímu vzájemnému zápasu se sluní na prvním místě tabulky základní části. První tři body si konečně připsali také Rozbíječi, naopak tým MINDCAT ESPORT zůstává bez bodu.

Hned na úvod pátého herního dne se do hry dostal tým Young, který v posledních týdnech zvýšil obrátky a dokázal porazit i do té doby suverénní DGG ESPORTS. Proti sympaticky hrajícím nováčkům ligy z NecroRaisers předvedl tým Young naprosto suverénní výkon: hotovo bylo za 17 minut se skóre 25-4.

Hráči NecroRaisers se následně utkali proti týmu MINDCAT ESPORT, který prozatím opakuje své podzimní tažení z podzimního splitu Sazka eLEAGUE 2021 a po pátém kole je jako jediný bez bodového zisku. Proti NecroRaisers se sice hráči MINDCAT předvedli poměrně sympatickým výkonem, hra trvala bezmála 40 minut, ale stále byl vidět propastný rozdíl kvalit. Obzvláště Happ1ness si na pozici carry za NecroRaisers užil báječnou hru, když za hrdinu Phantom Assasin končil hru se skóre 17-1-10.
Ve třetím utkání pátého herního dne se divákům konečně od prvního kola předvedl zatím nepříliš dobře hrající tým Sazka.INAE Rozbíječi, který si od prvního splitu Sazka eLEAGUE letošního roku jistě sliboval více. A na první body museli Rozbíječi čekat i nadále. Rozjetý tým Young se v případě vítězství mohl posunout na první místo tabulky a dalším skvělým výkonem si špičku tabulky za 25 minut také zařídil. Opět se naprosto brilantním výkonem blýskl carry hráč Arin, který si za hrdinu Bloodseeker užil hru se skóre 21-0-6, zatímco byl skvěle podporovaný z offlinky Adem, který hrdinu Mars ovládá opravdu jako málokdo.

Poslední sobotní zápas přinesl střet MINDCAT ESPORT a Sazka.INAE Rozbíječi. Oba dva týmy v té době stále byly na nula bodech. Rozbíječi byli jasnými favority, ale hráči MINDCAT ESPORT opět dokázali, že i přes individuální kvalitativní rozdíly proti silnějším týmům, dokáží potrápit. Obzvláště pak v ne úplně nejlepší pohodě hrající Rozbíječe. Jednalo se o prozatím nejdelší hru jarního splitu, časomíra se zastavila na jedné hodině a třech minutách, se skóre 50-37 ve prospěch Rozbíječů. Ti si tak připsali první tři body do tabulky, i tak to ale bylo vcelku trápení proti nejslabšímu týmu splitu. Uvidíme, zda vydřený zápas Rozbíječe nakopne do posledních dvou kol, kde je čekají tři důležitá utkání.
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.