Dota 2

Souhrn 5. kola Sazka eLEAGUE: Hippomaniacs znovu na prvním místě

Souhrn 5. kola Sazka eLEAGUE: Hippomaniacs znovu na prvním místě
19. 9. 2021
  |  

Podzimní split Sazka eLEAGUE v Dotě 2 se čím dál víc zamotává. Tým Hippomaniacs jako jediný z pátého hracího dne zvítězil v obou zápasech a se skóre 5-1 odskočil na prvním místě o tři body týmu eSuba, který má však o dva zápasy méně.

Pátý hrací den otevřeli právě hráči Hippomaniacs, kteří se museli postavit Team Young – jedinému týmu, který dokázal Hippomaniacs porazit ve skupině jarního splitu 2021. Něco podobného se ale neopakovalo.

Hra sice trvala dlouhých 41 minut, ale hráči Hippomaniacs celou hru jasně dominovali, obzvláště výborní SlaweE a Mambos, kteří se vyměnili pozice a Mambos ukázal, jak dobrého má Anti Mage, když zvládl farmit rychlostí 707 GPM. Velký podíl na tom měl ´právě na midu hrající SlaweE, který s Marsem dělal obrovský prostor farmícímu Anti Mageovi. Připočtěte si skvěle hrající support dvojici Filminiho s Mufem a tým Hippomaniacs vypadal neporazitelně, což se v průběhu dne potvrdilo.

Tým Young neměl pátého dne jednoduchý los, hned po porážce od Hippomaniacs se museli připravit na další silný tým. Finalisty jarního splitu Sazka eLEAGUE 2021 Sazka.INAE Rozbíječi. Ti prozatím ve skupinové fázi hrají podobně jako na jaře: čeká se víc. Což se potvrdilo i proti Team Young. Rozbíječi sice byli favorité, ale jejich zvláštní draft nepřinesl kýžené ovoce. Kapitán jojka ovládl mid na své Templar Assassin, ale později nedokázal příliš promluvit do hry, připsal si skoro stejnou damage jako offlane Axe a většina práce tak ležela na hEmym s jeho Bloodseekerem.
Nicméně carry týmu Young, Arin, zažíval jednu z nejpovedenějších her dosavadního průběhu ligy – na Luně dokázal farmit rychlostí 802 GPM, připsal si 408 last hitů, nejvyšší damage ze hry a to nejen do hrdinů, ale i do budov – právě pushováním udělal Arin větší damage než např. jeho protipól hEmy do hrdinů.

Posledním z týmů, kteří promluvili do sobotního dění pátého dne podzimníhoi splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 byli GO GAME Dogs, kterým museli naskočit dva hráči ze střídačky místo Hssise a Christmesse, a nebyli tak v dobrém rozpoložení. Navíc si vytáhli stejný los jako Team Young. V obou zápasech proti Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi patřili za outsidery, což se beze zbytku potvrdilo.

Oba zápasy trvaly něco málo přes 30 minut, v obou zápasech si jejich protivník připsal 50 a více zabití. Vilík se svým Shadow Demonem zemřel proti Hippomaniacs celkem 16x. Jazzfana se ho pokusil dohnat ve druhé hře proti Rozbíječům, nakonec ale skončil „pouze“ na čísle 15. GO GAME Dogs budou chtít na páté kolo velmi rychle zapomenout a soustředit se na udržení v lize.

Dvě kola do konce je tabulka nesmírně vyrovnaná. Bude zajímavé a napínavé sledovat, kdo nakonec urve nasazené pozice do vyřazovací části, a kdo bude putovat do baráže.

Výsledky 5. hracího dne Sazka eLEAGUE:

  • Young 0-1 Hippomaniacs 
  • Sazka.INAE Rozbíječi 0-1 Young 
  • Hippomaniacs 1-0 GO GAME Dogs 
  • GO GAME Dogs 0-1 Sazka.INAE Rozbíječi 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.