Dota 2

Souhrn 4. kola Sazka eLEAGUE: Tým Lutea zlepšil postavení v tabulce, L2P mají první výhru

Souhrn 4. kola Sazka eLEAGUE: Tým Lutea zlepšil postavení v tabulce, L2P mají první výhru
13. 9. 2021
  |  

Podzimní split Sazka eLEAGUE v Dotě 2 má za sebou čtvrté kolo. V něm výrazně do průběžného pořadí promluvil tým Lutea, který si dvěma výhrami zajistil celkových 9 bodů. Po čtyřech zápasech se prvních bodů dočkal také tým L2P a zanechal tak nováčka ligy MINDCAT ESPORT jako jediný tým bez bodového zisku.

Hráči se mimo jiné museli potýkat také se zbrusu novým patchem, který vyšel přesně v den konání čtvrtého kola Sazka eLEAGUE Dota 2.

Čtvrtý hrací den otevřel šlágr celého kola: v jarním splitu výborně hrající Team Young proti hráčům z Lutea, kteří hráli po dvoutýdenní pauze. Team Young je jedním z týmů, který chce určitě postoupit do vyřazovací části druhého splitu letošního roku, proti týmu Lutea však neměl sebemenší nárok a vypadal spíše jako zástupce nižších příček tabulky.

Herní skóre se zastavilo na čísle 39-9 pro tým Lutea, 39 minut také trvala samotná hra, kdy se vedoucímu týmu dlouho nepodařilo hru ukončit přes high ground bránící hrdiny Young, konkrétně Ember Spirita, Ancient Apparation a Brewmastera. Tým Lutea předvedl skvělý draft a ještě lepší exekuci, když si více než polovinu týmových smrtí připsal pouze Cechi na pozici číslo pět.

Team Young měli šanci si okamžitě spravit chuť, když se postavili proti hráčům z L2P. Ti před čtvrtým kolem nevyhráli ještě žádný zápas a tým Young byl jasným favoritem. I přes vítězství však na hráčích byla vidět určitá nerozehranost či nesouhra, ale výborně hrající Raviente- si se svým Void Spiritem z midu dělal takřka, co chtěl. Hráči L2P zkusili zajímavou taktiku s Lone Druidem, ale tato varianta příliš nevyšla ani z hlediska pushe, když týmu Young zbyly všechny tier 2 věže.
Tým L2P ale nechtěl ukončit další hrací den bez bodů a největší šance se naskýtala proti GO GAME Dogs, kteří prozatím vyhráli pouze jedno utkání. A povedlo se. Excelentní výkon kapitána Sammiho na Meduse, kdy zaznamenal největší počet last hitů a dokonce i největší celkové poškození (v týmu měl Tidehuntera a Outworld Devourera, proti němu stál např. Storm Spirit), byl pro GO GAME Dogs příliš velkým soustem.

Zajímavostí tohoto střetnutí bylo, že hráči L2P (konkrétně support Laograc) pickli nejnovějšího hrdinu v Dotě 2, Dawnbreaker, která byla pro Kapitánský mód (způsob draftování v podobných zápasech) umožněna právě tentýž den.

GO GAME Dogs se následně pokusili o reparát proti týmu Lutea, ale jak se očekávalo, byl tento zápas nad jejich síly. Stejně jako první hře proti Young zahrál na pozici carry výtečně Mawox, když s Phantom Lancerem zničil veškeré naděje GO GAME Dogs a posunul tým Lutea na třetí místo, jen těsně za Hippomaniacs, se kterými mají horší vzájemný zápas.

Výsledky 4. hracího dne Sazka eLEAGUE:

  • Young 0-1 Lutea
  • L2P 0-1 Young
  • L2P 1-0 GO GAME Dogs
  • GO GAME Dogs 0-1 Lutea

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.