Dota 2

Souhrn 4. kola Sazka eLEAGUE: Tým DGG ESPORTS poprvé prohrál, i nadále však jasně kraluje tabulce!

Souhrn 4. kola Sazka eLEAGUE: Tým DGG ESPORTS poprvé prohrál, i nadále však jasně kraluje tabulce!
8. 5. 2022
  |  

Bylo asi dané osudem, že dosud neporažený a papírově nejsilnější tým ligy musel prohrát v největším šlágru celého jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022. Hráči DGG ESPORTS sice nadále vedou suverénním způsobem tabulku, poprvé ale ochutnali hořkost prohry.

Byl to právě střet dvou alespoň na jména na soupiskách největších gigantů, týmů DGG ESPORTS A Young, který odstartoval čtvrtý hrací den jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022, který nás přehoupl přes polovinu první letošní ligové části. „Někdo ty DGG už porazit musel,“ chtělo by se říct. A kdo jiný to měl udělat než tým vedený pravděpodobně nejlepším kapitánem v historii české scény Dota 2? Team Young dal hráčům DGG ESPORTS ochutnat jejich vlastní medicínu, když je ve vzájemném klání naprosto jasně předraftoval a následně si 38 minut užíval drtivou dominanci, která se nakonec zastavila na celkovém skóre 42-12! Sehny si na pozici pět dokonce fenomenálně užíval hrdinu Witch Doctor, se kterým si připsal skóre 11-3-16 a třetí největší damage ze hry!

Hráči Young navíc po nepříliš výrazném druhém kole, kdy podlehli týmu LIDOVEJ GAMING, nechtěli tuto sobotu nechat nic náhodě a po skalpu nejcennějším se následně postavili také týmu Slovakia Rejects, který po skvělém startu v lize zažíval mírné vystřízlivění. A Team Young byl skutečně po úvodním skvělém výkonu namlsaný, jak jen to šlo. Necelých 36 minut, skóre 49-16 a ještě větší masakr než v první hře. Za tým Slovakia Reject byl kladný pouze carry Mawox, kterého před touto potupou zachránil skill Mana Shield na hrdinovi Medusa. Naprosto skvěle zahrál znovu carry týmu Young, Arin, který nejdříve přejel DGG na Morphlingovi a teď si s pouhou jednou smrtí a ještě větší hero damage než na vodním carry hrdinovi užil Chaos Knighta.

Ve třetím zápase se utkal tým DGG ESPORTS proti outsiderovi celého herního dne, nováčkovi ligy NecroRaisers, a čekalo se, že si hráči DGG budou chtít na otloukánkovi čtvrtého kola spravit chuť. Což se také stalo. Netrvalo ani půl hodinu a tým DGG ESPORTS si skvělým výkonem, při kterém si všichni tři core hráči připsali víc jak 10 killů, mohl započíst další tři body do tabulky. Celkově jich na svém účtu má již 15, což je šestibodový rozdíl před pronásledovateli. Tým DGG ESPORTS sice čeká už jen jediný zápas, ale proti L2P, kteří mají na kontě prozatím pouhé tři body, se s překvapením nepočítá. Největším konkurentem v boji o první místo bude právě tým Young, které čeká trojice NecroRaisers, Sazka.INAE Rozbíječi a MINDCAT ESPORTS. V případě úspěchu proti všem třem by na jejich kontě mohlo svítit rovněž 18 bodů! Moudřejší budeme již příští týden.

Poslední zápas na sobotním menu se nesl v podobném duchu spravení si chuti, tentokrát však v podobě Slovakia Rejects a za celý minulý víkend, kdy se jim nepodařilo zvítězit ani v jednom zápase. Ve třetím kole totiž zakopli proti týmu L2P, který byl považován za jasného outsidera a po skvělém úvodním herním dni, si nepřipsali ani bod. Proti NecroRaisers mělo jít znovu o celkem jasnou záležitost, což se vcelku potvrdilo. Při pohledu na celkové skóre 27-22 by to možná nemuselo tak vypadat, ale hráči Slovakia Rejects nepřišli ani o jednu tier 2 věž, na offlane jim na konci hry dokonce stála věž první kategorie. Tým NecroRaisers naopak přišel o úplně všechny budovy a den tak zakončil neúspěšně.

Po čtyřech kolech máme tedy konečně známého přemožitele týmu DGG ESPORTS. Příští týden se do akce znovu pustí hráči týmu Young a v souboji proti Sazka.INAE a NecroRaisers se budou moci bodově dotáhnout právě na první DGG. Preview pátého kola můžete čekat již tento týden ve čtvrtek!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.