Dota 2

Souhrn 3. kola Sazka eLEAGUE: Dva příběhy na opačných koncích tabulky

Souhrn 3. kola Sazka eLEAGUE: Dva příběhy na opačných koncích tabulky
6. 9. 2021
  |  

Podzimní split Sazka eLEAGUE v Dotě 2 má za sebou třetí kolo, kdy se autor článku musí pochválit, protože v preview kola minulý týden trefil všechny výsledky správně. Což znamená, že tým eSuba vévodí prvnímu místu tabulky s masivními 12 body a skóre 4:0. Bohužel se ale také potvrdil fakt, že nováček ligy, tým MINDCAT ESPORT, si na své první body ještě bude muset počkat.

Tým eSuba se zřejmě nehodlá jen tak zastavit. Jejich dosavadní jízda skupinovou částí připomíná styl start-cíl Hippomaniacs v podzimním splitu Sazka eLEAGUE 2020, kdy „hrošíci“ neprohráli jediný zápas (ale ve finále vyřazovací části je porazil právě tým eSuba – mrk, mrk). Hráči z eSuba za sebou navíc mají hned tři ze čtyř těžších soupeřů ligy, do kvarteta jim zbývá jen tým Lutea, se kterým se utkají v šestém kole.

Team Young skončil v jarním splitu druhý ve skupině, svou premiéru v podzimní části ale nezvládl a ztroskotal právě na rozjeté eSubě. Proti výborně hrající safelane týmu eSuba neměli hráči Young šanci, Digi s Hajadlem zahráli takřka bezchybnou linku a Digiho Medusa s 800 GPM a nejvyšší damage ve hře se doplazila pro vítězství.
Team Young však dostal okamžitou šanci na reparát, když se utkal proti týmu GO GAME Dogs. Ten sice získal na soupisku sehnyho, ale proti Young patřil za jasného outsidera, což se potvrdilo. GO GAME Dogs se v zápase pokusili jít cestou aury Marksmanship hrdiny Drow Ranger, strategie jim však příliš nevyšla – výborně hrající KURRITO na Night Stalkerovi většinou zhatil hráčům GO GAME Dogs všechny plány.

Posledním příběhem třetího hracího dne jsou nováčci ligy, MINDCAT ESPORT. Ti bohužel den ukončili se dvěma prohrami a celkově tak mají skóre 0:4 a na první body stále čekají. Nejprve prohráli s GO GAME Dogs, což byla jejich největší šance na první body, ale výborný a agresivní draft GO GAME Dogs zařídil, že hra skončila za 25 minut. Následně na hráče kolem kapitána Saymona nečekal nikdo jiný než tým eSuba, kde byl zápas ještě o tři minuty kratší. Hráči MINDCAT ESPORT už nyní pravděpodobně počítají s baráží.

Výsledky 3. hracího dne Sazka eLEAGUE:

  • eSuba 1-0 Young
  • Young 1-0 GO GAME Dogs
  • GO GAME Dogs 1-0 MINDCAT ESPORT
  • MINDCAT ESPORT 0-1 eSuba

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.