Dota 2

Sazka eLEAGUE Dota 2: Na For Games se podívají týmy Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi!

Sazka eLEAGUE Dota 2: Na For Games se podívají týmy Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi!
19. 9. 2022
  |  

Druhý split letošního ročníku Sazka eLEAGUE ve hře Dota 2 má za sebou svůj druhý víkend pozměněného herního formátu, který konečně rozhodl, jaké týmy zaujmou svá místa v grand finále. Závěrečný duel se odehraje offline 9. října 2022, během 10. ročníku veletrhu videoher a interaktivní zábavy For Games.

Druhý herní víkend podzimního splitu odstartoval šlágrem, když se proti sobě postavili finalisté jarního splitu: Team Young a Hippomaniacs. Vzhledem k tomu o jak očekávaný match up se jednalo, byl průběh klání spíše zklamáním. Hráči Hippomaniacs se od prvních minut zdáli být ve větší herní pohodě, obzvláště jejich zvládání team fightů a celkový decision making byli na mnohem vyšší úrovni než u Team Young. Diváci se tak nedočkali žádné napínavé bitvy jako např. v jarním v grand finále. Tým Hippomaniacs ovládl klání za necelou hodinu se skóre 2:0 a zajistil si tak jako první slot v grand finále. Hráči Team Young putovali do finále dolní části vyřazovacího pavouka. 

V dolní části pavouka začínalo v sobotu teprve druhé kolo. Čtveřice týmů se nesměla dopustit žádné větší chyby. Kdo prohraje v dolní části vyřazovacího pavouka, v turnaji končí. 

Prvním na řadě byly týmy Slovakia Rejects a NecroRaisers. Hráči Slovakia Rejects patřili za jasné favority, na jaře přeci jen skončili na třetím místě, když ve vzájemných duelech nestačili pouze na oba finalisty. Tým NecroRaisers patří k týmům, který však dokáže překvapit. Zápas sice nakonec ovládl tým Slovakia Rejects se skóre 2-1, rozhodně se však nejednalo o procházku růžovým sadem. Třetí hra trvala déle než 40 minut a pro Slovakia Rejects nakonec promluvil lepší draft. 

Následovalo klání, které mělo ještě většího favorita, což se bezezbytku potvrdilo. Tým MINDCAT ESPORTS se na jaře v první divizi Sazka eLEAGUE udržel jen s odřenýma ušima. Za soupeře jim pak stála posílená organizace Sazka.INAE Rozbíječi, jejíž řady rozšířil dlouholetý hráč Hippomaniacs, Tipek. 

Rozdíl v kvalitě na obou stranách byl propastný a zápas byl se skóre 2-0 pro Rozbíječe hotový ani ne za 50 minut.
V semifinále dolní části vyřazovacího pavouka na sebe tak narazily týmy, které na jaře obsadily třetí a čtvrtou příčku, a na které v případě úspěchu čekal ve finále dolního pavouka Team Young. První hru dokázali ovládnout hráči Sazka.INAE, když výtečně hrající Tipek a SlaweE nedali soupeři možnost ani se nadýchnout. Veškeré snahy totiž okamžitě zadusili hrdinové Night Stalker a Terrorblade. Druhá z map byla extrémně vyrovnaná, potkaly se dva velmi zajímavé drafty, nakonec však rozhodl větší control na straně Slovakia Rejects a jejich skvělý týmová souhra. Jenže jakoby se hráči Slovakia Rejects tímto výkonem naprosto vyčerpali. Rozhodující hra byla opět propastnou ukázkou kvality, kdy si znovu Tipek a SlaweE dělali, co chtěli. Třetí hra byla ukončena se skóre 35-7 pro tým Sazka.INAE Rozbíječi a mohlo se jít do boje o druhý grand finálový slot na For Games. 

Finále dolní části vyřazovacího pavouka nabídlo bitvu hodnou samotného grand finále. Týmy Young a Sazka.INAE Rozbíječi se střetly ve skvělé formě a nabídly takřka tříhodinové drama. Výborné drafty i výborné individuální výkony, celkově pastva pro oči. První hru dokázal ovládnout Team Young, když se skvěle prezentoval jejich carry Arin na hrdinovi Faceless Void. Začátek tak naznačoval tomu, že se skutečně znovu dočkáme opáčka jarního grand finále. Jenže Rozbíječi byli proti. 

Spousta pozornosti lpěla na offlanerovi Rozbíječů, Tipkovi, který po dlouhé době opustil tým Hippomaniacs a zvolil novou výzvu. Loni s Hippos dokázal Sazka eLEAGUE ovládnout, na jaře však byli krátcí (byť pod jinou organizací) právě na Team Young. Tipkova pomsta tak mohla začít. Druhá hra byla vyřízená v podstatě během 14 minut, kdy Rozbíječi získali ohromnou převahu skrze Tipkova signature hrdiny Timbersawa, a i když se Team Young další čtvrthodinku bránil, bylo vyrovnáno. Ve třetí hře Rozbíječi nenechali nic náhodě a jejich agresivní push draft vedený hrdiny Luna a Beastmaster skutečně znamenal, že se do grand finále podívají právě hráči Sazka.INAE. Sehny, Ade, aspol. tak na podzim končí až na třetím místě a titul neobhájí.

Záznam třetího herního dne: Zde 
Záznam čtvrtého herního dne: Zde  

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.