Dota 2

Sazka eLEAGUE Dota 2 má za sebou první víkend podzimní části!

Sazka eLEAGUE Dota 2 má za sebou první víkend podzimní části!
5. 9. 2022
  |  

První kola horní a dolní části vyřazovacího pavouka jsou za námi. Nový formát podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 je tak ve své polovině. Nejlépe se zatím daří dvěma papírově nejsilnějším týmům: Team Young a Hippomaniacs.

Druhý split letošního roku se obešel bez skupinové části. Ve dvou herních víkendech se hráči utkají rovnou ve dvou větvích vyřazovacího pavouka, ze kterého povede cesta přímo na říjnové grand finále, které se bude konat na LAN eventu For Games.

Jarní split Sazka eLEAGUE 2022 naznačil, kdo bude nejsilnějším hráčem na poli české a slovenské scény Dota 2. Fenomenálně hrající týmy Young a DGG Esports nedaly šanci vůbec nikomu. Dominanci ve skupině hráči obou týmů potvrdili i ve vyřazovacích bojích, a nakonec společně v grand finále svedli pětiherní bitvu, ze které jako vítěz vzešel Team Young. 

Tým DGG Esports se do podzimního splitu vrací jako legendární tým Hippomaniacs, momentálně však bez Tipka, který se rozhodl podpořit tým Sazka.Inae Rozbíječi. Naopak obhájce titulu, Team Young, nastupuje beze změny. Síla obou týmů se znovu projevila hned v prvním víkendu podzimní části Sazka eLEAGUE 2022. 

Celkem se v uplynulém víkendu odehrálo 8 zápasů, z toho šest v horní části vyřazovacího pavouka. V prvním kole „pavouka vítězů“ se zadařilo týmům Young, Sazka.Inae Rozbíječi, Slovakia Rejects a Hippomaniacs. Poslední jmenovaný však jako jediný z vítězů v prvním kole ztratil hru, a to překvapivě proti MINDCAT ESPORTS. Fanoušci Sazka eLEAGUE však vědí, že „mindcati“ se v poslední době zlepšují, což potvrdili také v dolní části pavouka, kam zamířili společně s týmy NecroRaisers, L2P a LIDOVEJ GAMING. 

V neděli se hráči utkali celkem ve čtyřech zápasech. První na řadě byla horní část vyřazovacího pavouka, ve které svou kvalitu potvrdily týmy Young a Hippomaniacs. Obě organizace nedaly svým soupeřům šanci a po výsledcích 2:0 proti Sazka.Inae Rozbíječi, respektive Slovakia Rejects, míří do finále „pavouka vítězů“, zatímco poražené týmy čekaly na soupeře v dolní části pavouka. 

Tam se s turnajem musely rozloučit týmy L2P a LIDOVEJ GAMING, které nestačily na NecroRaisers a MINDCAT ESPORTS. 

Druhá část turnaje se odehraje za dva týdny, o víkend 17. – 18. září. Jako první se diváci dozví, který z týmů si zajistí grand finále z horní části vyřazovacího pavouka. Následovat budou tři kola „pavouka poražených“, ze kterých vzejde druhý účastník grand finále na For Games, které se uskuteční 9. řijna. A Sazka Esport bude u toho!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.