Dota 2

Sazka eLEAGUE Dota 2: Dokráčí Team Young a Hippomaniacs znovu do finále?

Sazka eLEAGUE Dota 2: Dokráčí Team Young a Hippomaniacs znovu do finále?
15. 9. 2022
  |  

Možná v jiném formátu, než jsme zvyklí, ale stále atraktivní. Podzimní split Sazka eLEAGUE Dota 2 míří ke svému druhému hernímu víkendu. Během nadcházející soboty a neděle se dozvíme, které z organizací nadobro vypadnou, a které si zajistí účast v grand finále na For Games! Nejblíže k němu mají zatím týmy Hippomaniacs a Young.

Sazka eLEAGUE Dota 2 se ve druhém letošním splitu představila ve formátu double elimination bracket. Týmy tak mají i přes prohru šanci probít se do grand finále skrze dolní část vyřazovacího pavouka. 

Čtrnáct dní zpět nás už opustila rovnou dvojice týmů, L2P a Lidovej Gaming. Zcela opačnou krasojízdu však nabídli hráči Hippomaniacs a Team Young. Dvě papírově nejsilnější soupisky jasně potvrdily, že na česko-slovenské scéně nemají konkurenci. Obhájce titulu z jara, Team Young, dokonce neztratil jedinou hru. 

Oba týmy se spolu naposledy utkaly právě ve finále jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2, kde v pětiherní bitvě nakonec odešli vítězní hráči Young. Na jaře se hráči Hippomaniacs, tehdy ještě hájící barvy DGG Esports, museli do finále prokousat přes dolní část vyřazovacího pavouka. Aktuálně se dva největší rivalové střenou ve finále horní části pavouka a jeden z nich si tak okamžitě zajistí účast v grand finále na LAN eventu For Games, které se uskuteční 9. října v Praze. 
Poražený však nemusí ztrácet hlavu, neb se propadne do finále dolní části vyřazovacího pavouka, kde se utká s jedním ze čtveřice Slovakia Rejects, NecroRaisers, Sazka.Inae Rozbíječi (za něž naskakuje bývalí hráč Hippomaniacs, Tipek) a MINDCAT ESPORT. 

Všechno však nahrává tomu, že se týmy Young a Hippomaniacs znovu setkají právě v grand finále a předvedou tu nejlepší možnou tuzemskou Dotu! Dokáže je některý z ostatních týmů zastavit? 

Druhý herní víkend podzimní části Sazka eLEAGUE Dota 2 začíná v sobotu 17. 9. v 13:00 našeho času. Celý program odstartuje práve finále horní části vyřazovacího pavouka. 

Program druhého víkendu Sazka eLEAGUE:

Sobota 17.09.:
13:00 / Finále horní části: Team Young vs. Hippomaniacs (o postup do grand finále)
16:00 / Druhé kolo dolní části: Slovakia Rejects vs. NecroRaisers
19:00 / Druhé kolo dolní části: Sazka.Inae Rozbíječi vs. MINDCAT ESPORT

Neděle 18.09.:
13:00 / Třetí kolo dolní části
16:00 / Finále dolní části (o postup do grand finále)


Nabídka kurzů je vedena k 14. září 2022 12:00.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.