Dota 2

Preview: Začíná podzimní split Sazka eLEAGUE Dota 2!

Preview: Začíná podzimní split Sazka eLEAGUE Dota 2!
20. 8. 2021
  |  

Několikaměsíční čekání je u konce. Ještě před tím než se oči celého světa upnou na The International 10, mohou se českoslovenští fanoušci radovat, protože druhý letošní split Sazka eLEAGUE jim nabídne tu nejlepší tuzemskou kompetitivní scénu v Dotě 2.

Několikaměsíční čekání je u konce. Ještě před tím než se oči celého světa upnou na The International 10, mohou se českoslovenští fanoušci radovat, protože druhý letošní split Sazka eLEAGUE jim nabídne tu nejlepší tuzemskou kompetitivní scénu v Dotě 2.

Podzimního splitu se zúčastní celkem 8 týmů, oproti jarní části zaznamenáváme dvě změny: Team Brute a LIDOVEJ GAMING nahrazují týmy L2P a MIDNCAT ESPORT.

Jarní část Sazka eLeague Dota 2 ovládli hráči Hippomaniacs, kteří po červencové nepovedené DPC kvalifikaci na TI10 jistě budou pomýšlet na nápravu reputace. Do druhého letošního splitu nastupují v pozměněné sestavě, ostatně změny potkaly naprostou většinu týmů a bude zajímavé sledovat, který z týmů se stihl nejvíce sehrát.

Jednou z hlavních otázek před začátkem splitu nicméně zůstává: Vyhrají podzimní část Sazka eLEAGUE Sazka.INAE Rozbíječi a potvrdí se tak „runner-up věštba“, kdy druhý tým předchozího splitu vždy vyhrál ten následující? První kolo nám hned zásadně napoví, protože Sazka.INAE Rozbíječi se předvedou hned ve dvou zápasech!

14:00 | L2P vs. Sazka.INAE Rozbíječi (BO1)

Nabídka kurzů: L2P vs. INAE
Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi

Hned v prvním zápase prvního hracího dne se do akce dostávají finalisté jarního splitu Sazka.INAE Rozbíječi. Tým si od minulé části Sazka eLEAGUE prošel několika změnami, tou nejvýraznější je ztráta talentovaného carry hráče SlaweE, kterého se pokusí nahradit hEmy. Sazka.INAE Rozbíječi patří mezi hlavní favority celého druhého splitu roku 2021 a to nejen kvůli výše zmíněné „runner-up věštbě“.

Rozbíječi v jarní části dokázali, že mohou porazit skutečně kohokoliv a obzvláště ve skupinové fázi předvedli i silnou psychickou odolnost. Jejich prvním soupeřem podzimního splitu je tým L2P, který může skutečně jen překvapit. Soupisku týmu tvoří celá bývalá pětka Team Brute, která na jaře nepředváděla příliš přesvědčivé výkony. Na hráče však bez ambiciózní organizace v zádech nebude takový tlak, což by jim dopomoci. Hráči Sazka.INAE Rozbíječi měli v jarní části roku 2021 velmi pomalý rozjezd, když prohráli úvodní tři zápasy. To by mohlo tým L2P naplnit nadějí.

15:15 / Lutea vs. L2P (BO1)

Nabídka kurzů: Lutea vs. L2P
Tip autora na vítěze: Lutea

Tým L2P začne svůj první hrací den pěkně zostra. Po finalistech jarního splitu je totiž hned čeká další utkání, tentokrát proti hráčům z týmu Lutea. Tento tým na jaře skončil na děleném 5.-6. místě, (právě s Team Brute, jehož hráči momentálně hájí barvy týmu L2P) ale před nadcházející částí ligy posilnil, když do týmu přišli zvermuted a Cechi.

Tým Lutea navíc dokázali tuto pětici hráčů porazit už na jaře, v silnější sestavě se tak historie měla opakovat. Dělené 5.-6. místo a vypadnutí hned v prvním kole dolní části vyřazovacího pavouka však tým Lutea určitě opakovat nechce a bude mířit výš. Výhra nad L2P je tak povinností.

16:30 | Sazka.INAE Rozbíječi vs. Hippomaniacs (BO1)

Nabídka kurzů: INAE vs. Hippos
Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi

Střet obou finalistů jarního splitu hned v prvním kole! Oba týmy prošly před podzimní částí Sazka eLEAGUE Dota 2 výraznými změnami, lépe z nich nejspíše vyšli Rozbíječi. Hippomaniacs jsou však na tuzemské scéně obrovské jméno a stále mají velkou kvalitu. Bookmakeři je považují za favority zápasu. Jejich červencová snaha v kvalifikaci na The International 10 vyšla naprázdno, když vypadli hned v prvním kole.

Ztráta legendárního českého kapitána týmu sehnyho musí být citelná, Hippomaniacs však získali výborného carry hráče ve SlaweEm, který přišel právě ze Sazka.INAE Rozbíječů. Talentu mají dost, zda se však týmu podaří tak dobře draftovat a řešit situace v průběhu zápasu, jako když měl na soupisce sehnyho, zůstává otázkou. Rozbíječi si navíc na jaře v prvním kole horní části vyřazovacího pavouka a ve finále dokázali, že s Hippomaniacs dokážou udržet krok.

17:45 | Hippomaniacs vs. Lutea (BO1)

Nabídka kurzů: Hippos vs. Lutea
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Tým Hippomaniacs v jarním splitu prohrál v základní skupině pouze jeden zápas. Podobné dominantní tažení skupinovou fází se teď na podzim asi očekávat nedá, s týmem Lutea by si ale i přes jeho posilnění měli hráči poradit. Oba týmy si na jaře museli projít spodní částí vyřazovacího pavouka, ale zatímco tým Lutea skončil v prvním kole, Hippomaniacs celý split vyhráli.

Obě organizace od té doby zaznamenaly dvě zásadní změny na soupisce, přičemž Hippomaniacs spíše oslabili. Síly by tak momentálně mohly být vyrovnány. Mambos aspol ale přeci jen disponují většími zkušenostmi a budou chtít dokázat, že patří k tuzemské špičce i bez sehnyho, což se ukáže jako rozdílový faktor.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.