Dota 2

Preview Sazka eLEAGUE: Zamíchá 6. kolo opět tabulkou?

Preview Sazka eLEAGUE: Zamíchá 6. kolo opět tabulkou?
19. 5. 2022
  |  

V sobotu 21. 5. se znovu rozjede esportová mašina jménem Sazka eLEAGUE Dota 2. Nejprestižnější domácí esport liga představí čtveřici týmů, pro které jsou důležité jakékoliv získané body. Dočká se tým MINDCAT ESPORT prvního vítězství?

Důležitou informací je změna času Sazka eLEAGUE Dota 2 pro 6. kolo. Zápasy začínají již během dopoledne od 10:00, tradičně na Twitch kanále eLEAGUEcz.

10:00 | LIDOVEJ GAMING vs. INAE Rozbíječi

Tip autora na vítěze: LIDOVEJ GAMING

Při pohledu na tabulku letošního jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 by fanoušci mohli dlouho hledat umístění týmu Sazka.INAE Rozbíječi. Předposlední místo je momentálně silně za očekáváním, naopak jejich první soupeř šestého herního dne, tým LIDOVEJ GAMING, se spokojeně hřeje na třetí příčce tabulky. Před začátkem splitu by si každý myslel, že pozice obou organizací budou jistojistě opačně. 

Rozbíječi však do jarní části Sazka eLEAGUE nevstoupili vůbec dobře a prozatím zaznamenali pouze jediné vítězství. Nicméně stejně jako jejich oponent mají na kontě zatím jen čtyři odehrané zápasy. V případě úspěchu v obou sobotních zápasech se mohou bodově dotáhnout právě na LIDOVEJ GAMING a Slovakia Rejects. Před Rozbíječi tak stojí nejdůležitější sobotní bitvy jarního splitu. Proti výborně hrajícím borcům z LIDOVEJ GAMING to však nebude jednoduché a Rozbíječi minulý týden stále nevypadali v ideální herní pohodě.

11:15 | INAE Rozbíječi vs. L2P

Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi

Hned poté, co se Rozbíječi utkají proti překvapení prvního letošního splitu, sympaticky hrajícímu týmu LIDOVEJ GAMING, čeká je souboj proti týmu L2P. Ti mají prozatím také jen tři body v tabulce, oproti Rozbíječům však patří mezi outsidery celého splitu. Vzhledem k tomu, jak se Rozbíječi trápili proti MINDCAT ESPORT minulý týden, leč s vítězným koncem, není zaručené, že proti L2P musí nutně brát body.

12:30 | L2P vs. MINDCAT ESPORT

Tip autora na vítěze: MINDCAT

Tým MINDCAT ESPORT pokračuje v trendu, který nastolil minulý podzimní split. Zatím na poslední příčce s nulovým počtem získaných bodů. V pátém kole však hráči MINDCAT dokázali Rozbíječe potrápit celou hodinu a ukázali, že se možná začínají rozehrávat k lepším výkonům. Jejich záchranu v Sazka eLEAGUE na podzim 2021 zařídila jedna jediná výhra, která přišla právě proti jejich sobotnímu soupeři v podobě L2P. Bude se historie opakovat a MINDCAT ESPORT si připíše první body do tabulky?

13:45 | MINDCAT vs. LIDOVEJ GAMING

Tip autora na vítěze: LIDOVEJ GAMING

Překvapení jarního splitu, tým LIDOVEJ GAMING, má na svém kontě devět bodů za čtyři odehrané zápasy. To znamená, že v případě úspěchu proti MINDCAT ESPORT a Rozbíječům by se bodově dotáhli na dva vedoucí týmy jarního splitu, Team Young a DGG ESPORTS! 

V takovém případě by se jednalo o fantastický úspěch a o konečném pořadí (nejen) na špici tabulky by se rozhodovalo v posledním sedmém kole. Vzhledem k velmi sympatickým a kvalitním výkonům LIDOVEJ GAMING se nejedná o nereálnou situaci. V prvním zápase si budou muset poradit s na papíře kvalitnějším, ale nedobře hrajícím týmem Sazka.INAE Rozbíječi a v posledním utkání šestého herního dne je čekají hráči MINDCAT ESPORT, kteří jsou v souboji za jasné outsidery.

 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport