Dota 2

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Poslední kolo podzimního splitu je před námi!

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Poslední kolo podzimního splitu je před námi!
30. 9. 2021
  |  

Šesté kolo, leč nekompletně odehráno, nám minulý týden znovu přehodnotilo první místo celkové tabulky – na špičku se vrátil tým eSuba, i když si v šestém kole připsal úplně první porážku skupinové fáze podzimního splitu.

Dohrávka šestého kola mezi týmy MINDCAT ESPORT a jejich soupeři L2P a Lutea, proběhne v sobotu 2. 10. 2021 právě před startem finálního sedmého kola Sazka eLEAGUE Dota 2. Výsledky této dohrávky mohou přímo rozhodnout o tom, zda tým MINDCAT ESPORT skončí v podzimním splitu na posledním místě bez jediného bodu a sestoupí tak do baráže. Tým Lutea se může ještě před startem sedmého kola bodově dotáhnout na týmy eSuba a Hippomaniacs a udělat sedmé kolo ještě zajímavějším. Nezapomeňte se v sobotu dívat!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

14:00 | Sazka.INAE Rozbíječi vs. Lutea 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Lutea

Šlágr kola si v sedmém hracím dni odbudeme hned na začátek. Tým Lutea se k závěru skupinové fáze rozjel k naprosto fenomenální výkonům, byli to právě hráči z Lutea, kteří připravili tým eSuba o neporazitelnost v základní skupině! Díky dohrávce před startem sedmého kola, kdy je čeká souboj s outsidery MINDCAT ESPORT, bude mít před tímto zápasem tým Lutea celých 15 bodů.

Následující dva týmy tabulky, jedním z nich jsou právě Sazka.INAE Rozbíječi (druhým jsou Team Young), mají po devíti bodech a nebudou tak mít šanci první tři týmy tabulky dohnat. Vzhledem k jednoduchému losu týmu Young v posledním kole, jsou pro Rozbíječi body se zápasu s týmem Lutea naprosto zásadní. Hráči Sazka.INAE Rozbíječi určitě budou chtít zůstat na čtvrtém místě, které zajišťuje vrchní část pavouka v nadcházející vyřazovací části. Týmu Lutea v zápase už půjde jen o málo, chuť po vítězství je ale před vyřazovací částí nutné udržet.
 

15:15 | Hippomaniacs vs. L2P 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Tým Hippomaniacs má stejně jako tým eSuba (a s největší pravděpodobností i tým Lutea) zajištěné nasazení ve vrchní části pavouka v následující vyřazovací části Sazka eLEAGUE Dota 2. Proti týmu L2P jsou navíc za masivní favority a nedá se očekávat, že hra přesáhne pětadvacet minut. Hippomaniacs tak ukončí skupinovou fázi s osmnácti body a pouze jednou prohrou. Každoročně se tak řadí k nejsilnějším týmům celé ligy. Šampioni z jarního splitu by jistě byli rádi, kdyby se jim jako prvnímu týmu v historii podařilo obhájit titul Sazka eLEAGUE Dota 2.

16:30 | MINDCAT ESPORT vs. Young 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Young

Hráči týmu MINDCAT ESPORT sice budou rozehraní ze svých dvou dohrávek šestého kola, nic to však nemění na skutečnosti, že se ligový debutant rozloučí s podzimním splitem bez jediného připsaného bodu. Premiéra v Sazka eLEAGUE Dota 2 se hráčům MINDCAT ESPORT bohužel nepodařila a s jistotou poputují do baráže.

Bohužel si s největší pravděpodobností postarají i nelichotivé prvenství v Sazka eLEAGUE Dota 2: Skupinovou fázi ještě nikdy nikdo bez jediného vítězství nezavršil. Pro tým Young jsou body z tohoto zápasu velmi důležité, protože mu mohou zajistit nasazení ve vrchní části pavouka vyřazovací části, o které se přetahují s týmem Sazka.INAE Rozbíječi. Tady se překvapení konat nebude.

17:45 | eSuba vs. GO GAME Dogs 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: eSuba

Hráče týmu eSuba ztráta neporazitelnosti příliš mrzet nemusí. Porážka je možná před vyřazovací části mírně sesadila „z hrušky“ a pomůže jim připravit se na kruté vyřazovací boje. Tým eSuba se ve skupinové části jevil jako jednoznačně nejsilnější. Výborně sehraný tým, skvělé individuální výkony. Týden co týden se hráči z eSuba a Hippomaniacs přetahovali o první místo a dopřávali nám skvělou podívanou.

Od soupeře týmu eSuba, GO GAME Dogs, se čekalo zřejmě trochu více. Příchod sehnyho před startem podzimního splitu naznačoval, že by se tým možná mohl zvednout. Nestalo se. Teď budou hráči doufat, že L2P ztratí v dohrávce šestého kola s týmem MINDCAT ESPORT, což se ale zřejmě nestane. Tým GO GAME Dogs se tak i v druhém splitu letošního roku podívá do baráže.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na
twitch.tv/eleaguecz.
 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.