Dota 2

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Po dvou týdnech se vrací L2P a Lutea

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Po dvou týdnech se vrací L2P a Lutea
9. 9. 2021
  |  

Zatímco situace v horních patrech tabulky je po třech kolech podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 jasně daná, střední a spodní příčky ještě zažijí rázné změny. Ve čtvrtém kole se na scénu dostává zbytek týmů, které mají odehráno jen po dvou zápasech.

Druhý split letošního roku prozatím vede tým eSuba, který dominantní způsobem rozdrtil všechny své soupeře, včetně zbylých favoritů na celkové vítězství: Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi.

Na opačném konci tabulky zatím bez výhry sedí týmy MINDCAT ESPORT a L2P. A právě v těchto místech bude ve čtvrtém kole docházet k největším rošádám. Nezapomeňte si tak v sobotu 11.9. 2021 naladit další bitvy v Sazka eLEAGUE Dota 2.

14:00 | Young vs. Lutea (BO1)

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Young

Stejně jako minulý týden i další hrací den zahájí Team Young. Ve třetím kole si hráči Young odbyli premiéru v podzimní splitu, která zřejmě vyšla podle jejich představ. Jedno vítězství proti GO GAME Dogs a jedna prohra proti silnému týmu eSuba je slibným začátkem. Team Young se však v jarním splitu ve skupině umístil na druhém místě a jistě si brousil drápky i na šampiony druhého splitu roku 2020.

Tým Lutea se v lize prozatím ukázal ve stejném světle. Připsal si povinnou výhru proti L2P a naopak ztratil proti držitelům titulu z Hippomaniacs. Oba dva týmy mají odehráno stejně zápasů a drží si stejný počet bodů. Jedná se o velmi vyrovnaný souboj a důležité body, které mohou rozhodnout o nasazení ve vyřazovací části.

15:15 | L2P vs. Young (BO1)

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Young

V případě úspěchu proti týmu Lutea se Young mohou v tabulce ligy dostat do velmi slibné pozice. Ve čtvrtém hracím dnu je totiž čeká také tým L2P, který by měl znamenat povinné body. Bývalá soupiska Team Brute si prozatím vede podobně jako v jarním splitu: není to žádný zázrak. Po dvou odehraných zápasech si hráči zatím nepřispsali ani jednu výhru, hůř je na tom pouze tým MINDCAT ESPORT, který má ale o dva zápasy navíc a borci z L2P by ho mohli ve čtvrtém kole „dohnat“. Proti Team Young budou patřit za jasné outsidery.
 

16:30 | L2P vs. GO GAME Dogs (BO1)

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: GO GAME Dogs

Pokud ale mají L2P někde dělat body, je to proti podobně silným týmům – tedy alespoň papírově. Hráči GO GAME Dogs však do podzimního splitu přišli značně posíleni, jejich řady rozšířila stálice československé a vlastně i světové Dota 2 scény, sehny. Tým si zatím po dvou zápasech drží skóre 1-1 a určitě nebude chtít opakovat barážové tažení z prvního letošního splitu. Porážka od Team Young z minulého týdne se asi dala čekat, nicméně s MINDCAT ESPORT si Hssiss aspol dokázali v klidu poradit a podobný výsledek se dá očekávat i nyní. 

17:45 | GO GAME Dogs vs. Lutea (BO1)

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: GO GAME Dogs

Šlágrem čtvrtého hracího dne je určitě první zápas mezi týmy Young a Lutea, tím nejzajímavějším utkáním by ale mohlo být to závěrečné. Tým Lutea jednozačně patří za favorita, což dokazuje i kurzová nabídka, ale GO GAME Dogs si na svůj účet určitě připíšou alespoň jedno překvapení.

Jejich výborné draftování a přítomnost sehnyho potrápí i jeden z papírově silnějších týmů a osobně očekávám, že to bude právě tým Lutea. Ten bude proti GO GAME Dogs navíc potřebovat body víc než naopak jeho soupeř, tudíž bude pod přidaným tlakem.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. 18+

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na
twitch.tv/eleaguecz.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.