Dota 2

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Páté kolo nabídne to nejlepší na české scéně

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Páté kolo nabídne to nejlepší na české scéně
16. 9. 2021
  |  

Zatímco v předchozím čtvrtém kole se hlavní změny děly ve spodní části tabulky podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2, páté kolo nabídne hned tři týmy, které se chtějí prát o přední příčky a zajistit si tak nasazení do vrchní části vyřazovacího pavouka.

Po pěti kolech tabulce vévodí neporažená eSuba, kterou následuje čtveřice týmů, z nichž hned tři se představí právě v nadcházejícím kole. Šampioni jarního splitu 2021 Hippomaniacs se drží na druhém místě s devíti body. Finalisté prvního splitu Sazka eLEAGUE 2021 Sazka.INAE Rozbíječi jsou se šesti body na čtvrtém místě, stejné skóre si drží také Team Young.

Posledním do party budou pátý hrací den GO GAME Dogs, kteří si prozatím připsali pouze jediné vítězství. Páté kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 nabídne hned několik extrémně důležitých zápasů a vy byste u toho v sobotu 18. 9. 2021 neměli chybět.

14:00 | Young vs. Hippomaniacs

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Jak již bylo řečeno Hippomaniacs ovládli celý jarní split Sazka eLEAGUE Dota 2 a mezi největší favority na nejlepší celkové umístění patří i nyní. Team Young se na jaře umístil na druhém místě ve skupině, ve druhém splitu si zatím připsal dvě vítězství a dvě porážky.

Oba dva týmy prošly změnami na soupisce, za Hippomaniacs se výborně daří jejich novému carry, SlaweEmu. V prvním splitu letošního roku byl tým Young jedinou organizací, která dokázala tým Hippomaniacs ve skupině obrat o body. O podobný úspěch se budou hráči pokoušet jistě i nyní, ale z prozatím odehraných zápasů se Hippomaniacs jeví jako jasní favorité.
Hráči eSuby a Hippomaniacs na analyst desku po vzájemném zápasu 

15:15 | Sazka.INAE Rozbíječi vs. Young 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi

Rozbíječi jsou pravidelnými účastníky vyřazovacích částí splitů Sazka eLEAGUE Dota 2, na jaře se dostali až do finále, kde v pětizápasové bitvě nakonec podlehli týmu Hippomaniacs. Stejně jako Team Young mají na svém kontě prozatím dvě porážky a dvě vítězství a tento zápas bude pravděpodobně nejvyrovnanější z celého dne. Jedná se o velmi důležité tři body.

Tým Young si totiž v pátém kole vybral velmi silné soupeře a v případě neúspěchu v obou zápasech by se jeho cesta do vrchní části vyřazovacího pavouka vyřazovací části mohla řádně zkomplikovat. I přes stejné zápasové skóre vypadal tým Sazka.INAE Rozbíječi v předchozích kolech ve větší pohodě a hráče Young nečeká vůbec nic lehkého.

16:30 | Hippomaniacs vs. GO GAME Dogs 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Třetí zápas pátého hracího dne nabídne lahůdkové setkání. Po několika úspěšných letech opustil tým Hippomaniacs jejich legendární kapitán sehny, který se připojil právě ke GO GAME Dogs. Bitva proti jeho bývalým spoluhráčům bude jistě plná emocí, nicméně celková kvalita Hippomaniacs jasně převažuje misky vah na jejich stranu.

Hráči GO GAME Dogs v dosavadním průběhu podzimního splitu dokázali získat pouze tři body, když porazili nováčka ligy MINDCAT ESPORT. Vyhlídka na další body právě proti týmu Hippomaniacs není nikterak růžová. Sehnyho souboj proti bývalému týmu by jeho spoluhráče mohl zdravě nahecovat, ale pokud by se GO GAME Dogs podařilo uspět, jednalo by se o největší překvapení na české scéně.
Hráči Hippomaniacs při zápase ve studiu Sazka eLEAGUE

17:45 | GO GAME Dogs vs. Sazka.INAE Rozbíječi 

Nabídka kurzů: www.sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi

Díky exkluzivnímu rozhovru s hEmym, který jsme vám nedávno přinesli, víme, že hráči Sazka.INAE Rozbíječi vědí o „runner-up věštbě“. Poražený finalista splitu vždy vyhrál ten následující. Rozbíječi jsou tedy podle této věštby na řadě. I bez tohoto faktu však mají ty nejvyšší ambice, proto pro ně musí být souboj s GO GAME Dogs v podstatě povinnou výhrou. Na rozdíl od týmu Young, který má v tabulce stejně bodů, si v pátém kole zahrají proti papírově jasně slabšímu soupeři a mohou si tak připsat další tři důležité body v boji o nasazení ve vyřazovací části.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na
twitch.tv/eleaguecz.


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.