Dota 2

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Na scénu přichází Young a GO GAME Dogs

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Na scénu přichází Young a GO GAME Dogs
2. 9. 2021
  |  

Dvě kola podzimního splitu Sazka eLEAGUE ve hře Dota 2 jsou za námi a tabulka zatím vypadá vyloženě podle předpokladů. Zbývají však dva týmy, které se zatím v lize nepředvedly: Young a GO GAME Dogs. Obzvláště tým Young, který v prvním splitu letošního roku obsadil druhé místo ve skupině, bude chtít do soubojů o vrchní místa tabulky jistě promluvit.

Tabulku prozatím vedou Hippomaniacs se skóre 3-1 na zápasy, již v sobotu 4. září je ale může předstihnout tým eSuba, který odehraje dvě utkání, zatímco Hippomaniacs ve třetím kole stojí.

14:00 | eSuba vs. Young 

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: eSuba
 
Tým eSuba si v minulém kole prošel velkou zatěžkávací zkouškou. Ve svém prvním hracím dni druhého letošního splitu Sazka eLEAGUE si musel poradit s týmy Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi. Sešla se tak trojice největších adeptů na celkové vítězství ligy. Hráči z eSuba však nedali znát jakoukoliv nerozehranost či nesouhru nové soupisky a oba dva silné protivníky smetli. V sobotu se hned v prvním zápase třetího hracího dne utkají s dalším silným týmem, Young.

Stříbrný medailista jarní skupinové fáze si prošel jednou změnou, když ze support pozice pět odešel scream, právě do týmu eSuba. Jeho místo nahradil just_kakostas a i díky screamově setkání s jeho bývalým týmem by zápas měl mít správné grády.

15:15 | Young vs. GO GAME Dogs 

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: Young
 
Tým Young bude chtít do podzimní části ligy vstoupit vítězně a minimálně zopakovat umístění ve vyřazovací části jako na jaře. V prvním zápase proti týmu eSuba to nebude tak snadné, hned v tom druhém by si hráči případně měli spravit chuť. GO GAME Dogs v prvním splitu letošního roku skončili na posledním místě, když vyhráli pouze jediný zápas. Povedlo se jim však uspět v baráži a v lize pokračují. „Psi“ prošli před druhým splitem změnami jako většina týmů, tou hlavní je však akvizice sehnyho.

Ano, legendární kapitán a drafter Hippomaniacs opustil tým, se kterým slavil největší úspěchy a vyhledal novou výzvu v nejhorším týmu posledního ligového splitu. Pozici kapitán bude v GO GAME Dogs stále zastávat Hssiss, je však jisté, že sehny mu bude zdatně sekundovat.

16:30  GO GAME Dogs vs. MINDCAT ESPORT

Nabídka kurzů: sazka.cz 
Tip autora na vítěze: GO GAME Dogs
 
Třetí zápas třetího hracího dne nabídne souboj favoritů na umístění na opačném konci tabulky, než by hráči chtěli. Oba dva týmy si musely projít baráží, pro MINDCAST ESPORT se jedná o premiérovou účast v Sazka eLEAGUE. Na rozdíl od GO GAME Dogs už se v podzimním splitu představili, v obou dvou případech z toho však byla porážka na myších silných soupeřů. GO GAME Dogs představují soupeře, proti kterému budou chtít zkusit bodovat.

Zkušenosti „Psů“ se Sazka eLEAGUE, a nová posila v podobě sehnyho, ale nejspíš i tak přenesou herní převahu na stranu GO GAME Dogs. Hráči MINDCAT ESPORT však už příliš mnoho dalších příležitostí na body mít nebudou.
 

17:45 | MINDCAT ESPORT vs eSuba

Nabídka kurzů: sazka.cz
Tip autora na vítěze: eSuba
 
A nováčci MINDCAT ESPORT podruhé. Jenže ani tentokrát to nevypadá na bodový zisk. Tým eSuba minulé kolo dokázal, že je v neskutečné formě a MINDCAT ESPORT by pro ně měl představovat spíš tréninkové tempo. Hráči eSuba mají navíc i motivaci v podobě prvního místa tabulky. Pokud by náhodou neuspěli ve svém prvním zápase třetího kola proti Young, výhra nad MINDCAT ESPORT je dostane na bodově shodnou pozici s Hippomaniacs, a díky lepšímu vzájemnému zápasu se mohou následující týden hrdě držet na čele ligové tabulky.
 
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. 18+
 
Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na
twitch.tv/eleaguecz:




Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.