Dota 2

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Dočkáme se v šestém kole prvního vítězství ligového nováčka?

Preview Sazka eLEAGUE Dota 2: Dočkáme se v šestém kole prvního vítězství ligového nováčka?
23. 9. 2021
  |  

Páté kolo nám minulý týden pořádně zamíchalo horní polovinou tabulky, týmy jsou nesmírně vyrovnané, i když se dvěma podařilo odskočit – týmy eSuba a Hippomaniacs se doslova předhánějí na špici tabulky.

Byli to právě šampioni jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2, Hippomaniacs, kteří v minulém kole zválcovali oba soupeře a předskočili tým eSuba na prvním místě ligové tabulky. Tým eSuba jim však může oplatit stejnou mincí, pokud zvítězí v obou zápasech šestého kola, bude stále držet neporazitelnost a na kontě mít úctyhodných 18 bodů.

V šestém kole se znovu představí také nováček ligy MINDCAT ESPORT, který si ani po čtyřech odehraných zápasech nepřipsal jedinou výhru a na první body v podzimním splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 stále čeká. Podaří se hráčům konečně smolnou sérii prolomit? Dívejte se již v sobotu 25. 9. 2021!

14:00 | Lutea vs. eSuba (BO1)

Nabídka kurzů: www.sazka.cz
Tip autora na vítěze: eSuba

Hlavní šlágr šestého kola hned na úvod! Neporažený tým eSuba proti výkony neustále zlepšujícímu týmu Lutea. Hráči Lutea budou chtít jistě navázat na čtvrté kolo podzimního splitu, kdy ovládli oba dva zápasy a vymrštili se na třetí místo tabulky. V případě výhry by se tým Lutea dokonce dokázal bodově dotáhnout na Hajadla aspol.

Tým eSuba ale vypadá naprosto dominantně, jejich cíl zdemolovat tabulku bez jediné prohry zatím beze zbytku vychází. A zřejmě se nic nebude měnit ani nyní. Je to možná odvážný tip, ale individuální kvalita týmu eSuba, stejně jako jejich týmový projev, je na takové výši, že v podzimním splitu skutečně neztratí ani jeden zápas a základní část jednoznačně ovládnou. Při pohledu na soupeře je ale jasné, že jediný, kdo se jim ve zbylé části může skutečně postavit, je právě tým Lutea.

15:15 | eSuba vs. L2P (BO1)

Nabídka kurzů: www.sazka.cz
Tip autora na vítěze: eSuba

Z předchozích řádků asi není třeba tým eSuba dlouho představovat. Proti hráčům L2P, bývalé soupise týmu Brute, patří za naprosto jednoznačné favority a budou brát jasné tři body. Tým L2P si odžívá úplně jiný split, bohužel ne nepodobný tomu jarnímu v barvách Brute. Pouhé tři body ze čtyř odehraných zápasů. Proti týmu eSuba nemohou pomýšlet na zisk dalších, ale k jejich štěstí narazí ve stejný den na ještě slabšího soupeře. Vzhledem k situaci týmů MINDCAT ESPORT a GO GAME Dogs, má tým L2P velkou šanci se v lize udržet a nesestoupit do baráže.

16:30 | MINDCAT ESPORT vs. Lutea (BO1)

Nabídka kurzů: www.sazka.cz
Tip autora na vítěze: Lutea

Hráči týmu MINDCAT ESPORT zatím bohužel vypadají, že si nepřipíší ani jeden bod. Kompletně opačná situace od toho, co předvádí tým eSuba, není pro hráče ničím příjemným, ale i takové výsledky, a samotná účast v Sazka eLEAGUE Dota 2, přinesou hráčům mnoho zkušeností a možností poučit se a zlepšit.

Tým Lutea s MINDCAT ESPORT zřejmě nebude mít žádné slitování, přesto jistě neuvidíme pouze dvacetiminutový zápas, protože tým MINDCAT ESPORT se učí z chyb a pomalu se zvedá. Na vítězství to stačit nebude, ale ještě není všem dnům konec.

17:45 | L2P vs. MINDCAT ESPORT (BO1)

Nabídka kurzů: www.sazka.cz
Tip autora na vítěze: MINDCAT ESPORT

Možná do textu promlouvá věčně romantická duše autora, ale tým MINDCAT ESPORT své první tři body nakonec získá. A vzhledem k tomu, že v posledním kole příští týden hrají proti Team Young, musí je získat právě nadcházející sobotu, proti týmu L2P. Tým L2P se výhrou může prakticky zachránit a čekat na soupeře do vyřazovací části, leč jako nenasazený tým, ale hráči MINDCAT ESPORT udělají vše proto, aby neodešli z podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 s prázdnou!
Nabídka kurzů je vedena k 23. září 2021 11:00.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na
twitch.tv/eleaguecz.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.