Dota 2

Preview: Páté kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 nabídne souboj o průběžné první místo jarního splitu!

Preview: Páté kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 nabídne souboj o průběžné první místo jarního splitu!
20. 5. 2021
  |  

V sobotu 22. května 2021 budou na body pomýšlet týmy z obou konců tabulky. Střetnou se prozatím dva nejlepší týmy dosavadního vývoje Sazka eLEAGUE Dota 2. Rozbíječi se pokusí o vzestup.

14:00 | Young vs. Hippomaniacs

Kurzy: Vítěz FT Young 3,20 - Hippomaniacs 1,30
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Páté kolo Sazka eLeague Dota 2 odstartuje hned nejen největším šlágrem celého dne, ale také pravděpodobně celé základní skupiny jarního splitu. Hippomaniacs zatím neztratili ani jeden bod, se čtyřmi výhrami sedí spokojeně na špici tabulky a podávají velmi dominantní výkony. Tým Young, držící se na druhém místě, s jednou prohrou, patří k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu.

Young si dokázali poradit se silnou eSubou a jejich jediná porážka přišla proti podobně silnému týmu Lutea, který se na Young v posledním kole dohnal také bodově. Hippomaniacs patří mezi jasné favority, což dokazuje i kurzová nabídka, ale Young nejsou na druhém místě náhodou a bude zajímavé sledovat, zda zůstanou u svého agresivního stylu, či se trochu přizpůsobí soupeři, který bude jakékoliv chyby okamžitě trestat.

15:15 | Inaequalis.Rozbíječi vs. Young

Kurzy: Vítěz FT Inaequalis 1,86 - Young 1,86
Tip autora na vítěze: Young

Čtvrté místo z loňského podzimního splitu, Inaequalis Rozbíječi, se v dosavadní části zatím spíše hledali. V minulém kole si ale dokázali připsat první tři body do tabulky, když porazili Team Brute a v dalším bodovém zisku by jistě chtěli pokračovat i tuto sobotu. Hned na začátek ale narazí na silné a z prvního zápasu rozehrané Young. Ti by měli proti Rozbíječům brát povinné body, obzvláště když budou mít o motivaci postaráno v případě úspěchu i neúspěchu proti prvním Hippomaniacs. V případě, že Young uspějí, budou moci proti Inaequalis Rozbíječi na Hippomaniacs nahnat tříbodový náskok. Pokud prohrají, budou se chtít alespoň utrhnout od nepříjemně dotírajícího týmu Lutea. Na Rozbíječe nečeká lehký zápas.

16:30 | Hippomaniacs vs. GO GAME Dogs

Kurzy: Vítěz FT Hippomaniacs 1,20 - GO GAME dogs 1,40
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Možná je to zřetelné z předzápasových tipů, ale Hippomaniacs jsou skutečně ve skvělé formě a hrají velmi efektivní Dotu. Pokud by se jim podařilo vyhrát oba zápasy pátého kola, budou mít už neskutečných 18 bodů. A proti GO GAME Dogs se nic jiného než výhra nečeká. „Pejsci“ mají na svém kontě podobně jako Inaequalis Rozbíječi jen jednu výhru, a proti Hippomaniacs by byl bodový úspěch skoro až zázrakem.

17:45 | GO GAME Dogs vs. Inaequalis Rozbíječi

Kurzy: Vítěz FT GO GAME Dogs 2,20 - Inaequalis 1,59
Tip autora na vítěze: GO GAME Dogs

Závěr pátého hracího dne bude patřit souboji ze spodku tabulky. GO GAME Dogs i Rozbíječi se svých předchozích zápase zhostí role oustiderů, ve svém vzájemném utkání se ale střetnou dva velmi vyrovnané týmy. Oba mají skóre 1:3, oba mají tři body, oba zatím hrají pod svými možnostmi. Tipovat vítěze není jednoduché, a i když jsou Inaqequalis Rozbíječi bráni bookmakery jako favoriti, GO GAME Dogs ve svých zápasech vypadali o něco lépe. V případě úspěchu se oba týmy mohou posunout na páté místo a udělat si bodový odstup od sestupových příček.  

Nabídka kurzů je vedena ke 20. květnu 2021 10:00. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Všechny zápasy pátého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na twitch.tv/eleaguecz:

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.