Dota 2

Preview: Ve 2. kole Sazka eLEAGUE naskočí do hry BRUTE, Young, Lutea a GGDogs

Preview: Ve 2. kole Sazka eLEAGUE naskočí do hry BRUTE, Young, Lutea a GGDogs
22. 4. 2021
  |  

V sobotu 24. dubna nás čeká pokračování Sazka eLeague ve hře Dota 2! První kolo, které nabídlo setkání favoritů celého splitu, nabídlo kvalitní a vyhrocenou podívanou. Do druhého kola nastupují černé koně celé ligy, včetně např. týmu Lutea, obhájce třetího místa z podzimní ligy roku 2020.

Zatímco Hippomaniacs a eSuba potvrdili minulý týden roli favoritů, kdy obzvláště hráči z Hippomaniacs získali plných 6 bodů za dvě výhry a sedí na prvním místě, nyní se můžeme těšit na pravděpodobně vyrovnanější, ale o to důležitější souboje.

14:00 | Young vs. Lutea

Nabídka kurzů: Young 1.65 - Lutea 2.10

Hned po sobotním obědě se střenou dva na papíře nejsilnější týmy hracího dne. Favoritem šlágru a celého druhého kola je tým Young, vedený kapitánem screaMem. Young se v loňské tabulce umístili až na posledním místě, museli si tedy projít baráží, ze které postoupili z druhého místa, když si připsali jednu porážku.

Značně pozměněná soupiska (vyměněni byli 3 hráči) ale momentálně naplňuje fanoušky, experty i samotnou organizaci velkým optimismem, o čemž svědčí i jednoznačná důvěra bookmakerů, kdy jsou Young jasným kurzovým favoritem celého herního dne.

15:15 | BRUTE vs. Young

Nabídka kurzů: BRUTE 2.10 - Young 1.68

Team Brute si podobně jako tým Young musel projít baráží o slot v jarní části Sazka eLeague. Podobného ale mají víc. Po neúspěchu v loňském ročníku ligy sáhl Team Brute rovněž po nových tvářích. Organizace vyměnila celou soupisku a chopila se i dvou odpadlíků právě z týmu Young – Sammiho a Laograce. Brute ale neposílili jen v první linii, jak potvrdil týmový trenér a manažer Oleg Zemlyakov pro jejich oficiální Youtube kanál:

„Další dobrou výhodou je, že máme nového trenéra. Už několik měsíců je s námi srbský trenér s přezdívkou Toxi. Má za sebou zkušenosti s přípravami několik tier 2 a tier 3 týmů a zúčastnil se také několika světových turnajů. … Hráči zatím kouče hodnotí velmi pozitivně.“

16:30 | Lutea vs. Go Game Dogs

Nabídka kurzů: Lutea 1.70 - Go Game Dogs 2.05

Dalším z velkých favoritů druhého kola je tým Lutea, ten v prvním zápase vyzve těžkého soupeře z Young, ve druhém Go Game Dogs. Obhájce celkového třetího místa loňského podzimního splitu má jistě nemalé ambice i na začátku sezony 2021. Stejně jako dva za našich předchozích týmů, ani Lutea se nevyhnula menším změnám v týmu.
Mezi čtyřmi slovenskými hráči teď svítí jedno české, fanouškům Doty 2 nejen u nás dobře známé. Za Luteu do aktuální sezony naskočil také craNich, legenda české scény Dota 2 a jeden ze tří Čechů, kteří se v roce 2011 za tým Strom Games Clan zúčastnili samotného pinaklu esportu, The International!

17:45 | GO Game Dogs vs. Team Brute

Posledním ze čtveřice bojovníků o důležité body do sezony je tým GO Game Dogs. Na podzim skončili pátí, letos by určitě chtěli mířit výš. Sice bez stálice české herní scény Cechiho, ale Vilik a jazzfana nikam neodešli, síly a zkušeností by tedy „psi“ z GO GAME měli mít víc než dost. GO Game Dogs jsou experty i bookmakery označení za nejslabší tým druhého kola Sazka eLeague, proti čemuž budou mít určitě, co namítnout.

Nabídka kurzů je vedena k 22. dubnu 2021 k 8:15.
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+


Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na twitch.tv/eleaguecz:


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.