Dota 2

Preview: Do hry se po měsíci vrací Rozbíječi, Young se mohou bodově dotáhnout na lídra tabulky

Preview: Do hry se po měsíci vrací Rozbíječi, Young se mohou bodově dotáhnout na lídra tabulky
12. 5. 2022
  |  

V sobotu 14. 5. se znovu rozjede esportová mašina jménem Sazka eLEAGUE Dota 2. Nejprestižnější domácí esport liga se prozatím v jarním splitu nese ve znamení překvapení a dominance od týmu DGG ESPORTS. Lídr tabulky však minulý týden poprvé našel přemožitele v podobě Team Young, kteří se v pátém kole mohou bodově dotáhnout právě na první místo, což se pár týdnů zpět zdálo nemyslitelné.

14:00 | Young vs. NecroRaisers

Tip autora na vítěze: Young

Právě tým Young se ve druhém kole postaral o jedno z největších dosavadních překvapení prvního splitu Sazka eLEAGUE 2022, leč na jeho vlastní úkor. Prohra s hráči z LIDOVEJ GAMING v úvodním zápase Young nepředstavila sehnyho aspol. v nejlepším světle, od té doby se však hráči Young nezastavili vůbec před ničím. Minulý týden ukořistili nejcennější skalp v podobě DGG ESPORTS a navíc výkonem, který překonal všechna očekávání. 

Tým Young tak má momentálně na kontě 9 bodů a pokud zvládne oba sobotní zápasy, dotáhne se bodově právě na tým DGG ESPORTS. Prvním oponentem na cestě za tímto cílem jim budou hráči NecroRaisers. Nováčci ligy mají na kontě zatím pouze jedno vítězství proti týmu L2P a jako úvodní chod pátého herního dne by tak pro Young neměli představovat problém.

15:15| INAE.Rozbíječi vs. Young

Tip autora na vítěze: Young

Po dlouhých čtyřech týdnech se do hry vrací Rozbíječi. Jeden z favoritů na vítězství celého splitu se v úvodním kole prezentoval nejhorším možným výkonem, když prohrál oba své zápasy. Vzhledem k pouhým dvěma odehraným kláním mají ještě možnost se pořádně odrazit ode dna a zamíchat pořadím v tabulce. Bohužel hned v úvodním zápase potkají jeden z nejsilnějších týmů jarního splitu 2022. 

Tým Young bude rozehraný z předchozího utkání proti NecroRaisers, který by jim navíc neměl zabrat příliš času a mohou se soustředit na souboj proti Sazka.INAE. Vzhledem k tomu, že Rozbíječi se na scéně neukázali měsíc a tým Young je ve formě snů, budou Rozbíječi zřejmě čekat na první body až do konce pátého herního dne.

16:30 | NecroRaisers vs. MINDCAT

Tip autora na vítěze: NecroRaisers

Stejně jako Rozbíječi se po měsíci ukážou také hráči MINDCAT ESPORT, kteří jsou na tom bodově úplně stejně. Tedy na nule. Tým MINDCAT ESPORT se minulý podzim udržel v Sazka eLEAGUE spíše zázrakem, velké výkony se nedají očekávat ani nyní. Proti NecroRaisers budou mít však zřejmě jednu z největších šancí na první body, takže by fanoušky mohl čekat zajímavý a vyrovnaný zápas o udržení v lize. Hráči NecroRaisers už však chuť vítězství poznali, a proto se dá očekávat spíše jejich výhra.

17:45 | MINDCAT vs. INAE.Rozbíječi

Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi

Dlouho očekávané body a začátek tažení na spravení reputace by mělo Rozbíječe potkat v závěrečném zápase pátého kola jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 2022. Oba týmy mohou do zápasu naskočit v podobném rozpoložení, záleží na průběhu předchozích zápasů dne. 

Sazka.INAE Rozbíječi jsou však kvalitativně rozhodně lepším týmem a i přes nepovedený start do jarního splitu by hráči neměli mít s týmem MINDCAT ESPORT velké problémy. Jak však bylo zmíněno v perexu článku, překvapení nejsou v letošní jarní čásit Sazka eLEAGUE nezvyklou věcí, a proto bude rozhodně zajímavé sledovat počínání dvou týmů, kteří jsou prozatím jako jediní dva bez bodu v tabulce.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.