Dota 2

Preview 7. kola Sazka eLEAGUE: Nekompromisní matematika. Jak vyvrcholí závěrečné kolo vyrovnané ligy?

Preview 7. kola Sazka eLEAGUE: Nekompromisní matematika. Jak vyvrcholí závěrečné kolo vyrovnané ligy?
2. 6. 2022
  |  

V sobotu 4.6. se znovu rozjede esportová mašina jménem Sazka eLEAGUE Dota 2. Nejprestižnější domácí esport liga nás přivítá v posledním kole základní hrací části jarního splitu. O vyrovnané zápase by neměla být nouze.

Více než měsíc dlouhé boje o postup do vyřazovací části či udržení se v nejlepší divizi české scény Dota 2 je u konce. A při pohledu na tabulku je více než jasné, že o drama nebude nouze: Závěrečné sedmé kolo rozhodne o vítězi splitu i sestupujících z ligy!
 
Na scéně se v poslední den základní části jarního splitu představí všech osm týmů, každý pouze v jednom zápase. O to důležitější ale jejich jednotlivá vystoupení budou.
 

14:00 | Young vs. MINDCAT ESPORT 

Tip autora na vítěze: Young
 
Tým Young sice v jarním splitu zažil poměrně slabší rozjezd, hvězdami nabitá soupiska však od pátého kola vévodí celé tabulce! O jejich postupu do vyřazovací části již není pochyb, záleží už pouze z jakého místa. Předskočit je mohou pouze další hvězdní hráči české scény z týmu DGG ESPORTS. 

Tým Young se ve svém klání postaví proti týmu MINDCAT ESPORT, kteří až do minulého kola seděli na posledním místě tabulky s nula body. Právě v šestém kole ale potvrdili sympatické výkony z minulých týdnů a dokázali porazit oba dva své soupeře! Na borce z Young by však ani tento záchvěv formy neměl stačit. 
 

15:15 | INAE Rozbíječi vs. NecroRaisers

Tip autora na vítěze: Sazka.INAE Rozbíječi
 
Rozbíječi si v posledních dvou týdnech dali po měsíční pauze pořádnou porci zápasů, spokojení ale stále být nemohou. V pátém kole si připsali první tři body, obzvláště ale v kole minulém přišlo zaváhání, které je stálo komfortnější umístění v tabulce. Rozbíječi totiž dokázali porazit tým LIDOVEJ GAMING, který se jako jediný dokázal alespoň do té doby držet se špičkou tabulky, následně však prohráli proti outsiderovi v podobě L2P. 
Momentálně tak mají na kontě 6 bodů, stejně jako týmy MINDCAT ESPORT, L2P a právě jejich sobotní soupeř NecroRaisers. Situace na spodku tabulky bude nesmírně komplikovaná, hráči Sazka.INAE by však v závěrečném herním dni měli zabrat a nepohybovat se v sestupových vodách…

16:30 | DGG ESPORTS vs. L2P 

Tip autora na vítěze: DGG ESPORTS
 
Podobně jako v případě prvního zápasu týmů Young a MINDCAT, ani tady není o favoritovi příliš velkých pochyb. Hráči DGG dlouhá čtyři kola okupovali samotný vrchol tabulky, a to dokonce neporažení. Společně s týmem Young se jedná o talent nejnabitější soupisku. Tým L2P sice v minulém kole zvládl porazit Rozbíječe, na tým DGG ESPORTS ale páku nenajde. A jsou to právě hráči Sazka.INAE Rozbíječi, kterým rozpis posledního kola sedí nejvíce, protože jejich šestibodová konkurence má mnohem těžší los než oni samotní.
 

17:45 | Slovakia Rejects vs. LIDOVEJ GAMING 

Tip autora na vítěze: Slovakia Rejects
 
Jediné dva týmy, které prozatím hájí hranici devíti bodů. Vítěz tohoto klání si jednoznačně zajistí postup do horní části vyřazovacího pavouka a rýsuje se nám zde nejvyrovnanější a pravděpodobně také divácky nejatraktivnější klání celého sedmého herního dne. Oba dva týmy patří k největší překvapením jarního splitu, v posledních vystoupeních se jim ale nedařilo, jak by hráči chtěli a obzvláště tým LIDOVEJ GAMING mohl být před posledním vystoupením v naprostém klidu – to by však v šestém kole nesměl prohrát oba dva ze svých zápasů.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.