Dota 2

Premiéra jako hrom! DGG Esports ovládli první kolo jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022

Premiéra jako hrom! DGG Esports ovládli první kolo jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022
10. 4. 2022
  |  

Tým DGG ESPORTS potvrdil, že mít na soupisce část bývalých Hippomaniacs se rozhodně vyplácí. Oba dva své úvodní zápasy totiž nováček ligy dokázal naprosto v klidu ovládnout. Tým MINDCAT ESPORT zopakoval úvod minulého splitu a oba dva své zápasy prohrál, stejně jako Inaequalis.

Tým DDG ESPORTS patřil i kurzově mezi největší favority prvního hracího dne. Největší konkurenci představoval tým Sazka.INAE Rozbíječi, které pod vedením kapitána jojky měl dle jeho vlastního vyjádření, které jste si mohli přečíst v našem nedávném rozhovoru, své soupeře v jarním splitu Sazka eLEAGUE 2022 „vypleskat“.

Nestalo se však v ani jednom zápase. Proti DGG ESPORTS se čekala vyrovnaná bitva, ale opak byl pravdou a vypleskání proběhlo na druhou stranu. Hráči DGG ESPORTS neměli ve svém úvodním klání sebemenší problém. Výborně hrající Arin si mohl užívat pravděpodobně nejsilnější carry v momentální metě – jeho Chaos Knight nakonec skončil hru se skóre 23-1-10. Na druhé straně neskončil s kladným K/D ani jeden z hráčů a hra nakonec po 46. minutách skončila 18-55.


Skvěle hrající hráči DGG ESPORTS si následně hravě poradili s outsidery v podobě týmu MINDCAT ESPORT. Žádné zdržování, po necelých 27. minutách bylo splněno a dvě důležité výhry do tabulky znamenaly, že se tým DDG ESPORTS minimálně do třetího týdne bude vyhřívat na prvním místě.

V dalších dvou zápasech se do akce dostal tým Slovakia Rejects, který tvoří bývalá kostra týmu Lutea, který v Sazka eLEAGUE vždy představoval pozici černého koně. A ve stejné roli zdá se bude pokračovat. S vítězstvím proti týmu MINDCAT ESPORT se zřejmě počítalo, hráči Slovakia Rejects měli hotovo za necelých 21 minut. A zadařilo se i v dalším zápase. A znovu na úkor Sazka.INAE. Mělo se jednat o nejvyrovnanější hru celého prvního hracího dne, ale i tady bylo o vítězi jasno poměrně brzy. Hráči Slovakia Rejects zahráli skvěle na všech pozicích a do třiceti minut dokázali rozrazit obranu Rozbíječů, přičemž nepřišli ani o jednu tier 2 věž.

Výsledky prvního hracího dne víceméně nepřekvapily, ale rozhodně se čekalo více od Sazka.INAE Rozbíječů. Takto vlažný začátek zřejmě nečekal nikdo, určitě ne hráči. Do hry se znovu dostanou až v pátém týdnu jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022, času na trénink a nápravu prvotního dojmu mají tedy dost.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.