Dota 2

Předposlední kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 nabídne souboj o všechno!

Předposlední kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 nabídne souboj o všechno!
27. 5. 2021
  |  

V sobotním 6. kole Sazka eLEAGUE Dota 2 jarního splitu 2021 se proti sobě střetnou týmy, kterým dosavadní split zatím nevychází úplně podle představ. Jejich vzájemné zápasy hodně napoví, kdo se v lize dokáže udržet a případně pomýšlet na play-off, a kdo bude muset do baráže.

14:00 | Lutea vs. eSuba (BO1)

Kurzy: Vítěz FT Lutea 1,76 - eSuba 1,95

Pravděpodobně nejvyrovnanější zápas (jak ostatně dokazují i kurzy od bookies) šestého hracího dne nás čeká hned na úvod. Setkávají se dva medailisté z podzimního splitu. Lutea se tehdy umístila na bronzové příčce a stejnou pozici zatím okupuje v tabulce i nyní. Se třemni výhrami a jednou prohrou si zatím v klidu hájí postupové pozice do play-off. Proti eSubě ale určitě nebude chtít zaváhat. eSuba vyhrála celý minulý split, momentálně se ale stále trochu hledá. Stejně jako Lutea má tento tradiční český klub odehrány jen 4 zápasy, pokud by nad Luteou dokázal zvítězit, bodově se na ně dotáhne. Lutea se ale nebude chtít dát zadarmo a bude doufat v co nejlepší výchozí pozici před závěrečným sedmým kolem.

15:15 | eSuba vs. BRUTE (BO1)

Kurzy: Vítěz FT eSuba 1,45 - BRUTE 2,55

eSuba by sice čistě teoreticky mohla ještě spadnout i do baráže, ale hned ve svém dalším zápase se střetává s Team Brute, což by pro Hajadla aspol. mělo znamenat jasné body a dotažení se přinejmenším na postupové čtvrté místo (Rozbíječi s devíti body mají odehráno o dva zápasy navíc). Team Brute zatím vyhrál pouze jeden zápas proti posledním GO GAME Dogs. eSuba zde patří za jasného favorita, navíc jako vítěz minulého splitu je pro ně play-off jasným cílem. Brute si tedy na další veledůležité body do tabulky budou muset ještě počkat.

16:30 | LIDOVEJ GAMING vs. Lutea (BO1)

Kurzy: Vítěz FT LD 3,60 - Lutea 1,25

Podobně jako Team Brute mají i LIDOVEJ GAMING na svém kontě pouze jednu výhru. A proti týmu Lutea jsou bráni jako jasní outsideři. Lutea by zde měla brát jasně body, pokud se jí navíc podaří zvítězit v obou zápasech šestého kola, dotáhne se bodově na zatím výborné Hippomaniacs, kteří minulý týden poprvé prohráli. LIDOVEJ GAMING je se třemi body velmi blízko baráži a vzhledem ke kvalitám týmu Lutea nemohou hráči s body z tohoto střetnutí příliš počítat. O to zajímavější pak bude poslední zápas dne.

17:45 | BRUTE vs. LIDOVEJ GAMING (BO1)

Kurzy: Vítěz FT BRUTE 1,74 - LD 2,00

Vzhledem k tomu, že v minulém kole se konečně rozjeli obhájci čtvrtého místa z minulého splitu Inaequalis Rozbíječi, když dokázali porazit silné Young a trápící se GO GAME Dogs, nastala pro Team Brute, LIDOVEJ GAMING a GO GAME Dogs nepříjemná situace. Rozbíječi utekli na 9 bodů a momentálně pomýšlejí na play-off. Vzhledem k tomu, že eSuba si stále dělá stejné naděje a v šestém kole pomýšlí alespoň na tři body, strhne se mezi posledními třemi týmy tabulky boj o udržení se ve skupině a vyhnutí se baráži. Výsledek zápasu Team Brute a LIDOVEJ GAMING jednomu z těchto dvou týmů zajistí 3 body a zaručeně ho alespoň do dalšího (pro tyto tři týmy vzhledem k losu mnohem těžšího) kola posune nad vody nepříjemné baráže. Oba soupeři mají zatím pouze jednu výhru, Team Brute se ale zatím v jarním splitu jevil aktivněji a také zde platí za mírného favorita. Na závěr šestého hracího dne nás tedy čeká bitva, která s velkou pravděpodobností rozhodne o posledních dvou místech jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 2021!

Nabídka kurzů je vedena k 27. květnu 2021 8:00. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na twitch.tv/eleaguecz:

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.