Dota 2

Poslední kolo jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 je tady!

Poslední kolo jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 je tady!
3. 6. 2021
  |  

Velmi vyrovnaná skupinová část chýlí ke svému konci. Do sedmého a posledního hracího dne nastoupí všech osm týmů tabulky. V sobotu 5. 6. 2021 tak na každého účastníka čekají poslední možné tři body, pro někoho doslova vitální.

Do play-off jarního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2 postupuje celkem šest týmů. První čtyři nejlépe umístěné týmy postupují do vrchní části vyřazovacího pavouka, zatímco pátý a šestý tým pokračují do spodní části vyřazovacího pavouka. Sedmý a osmý tým sestupuje a padá do baráže o udržení v Sazka eLEAGUE
.

14:00 | Young  vs LIDOVEJ GAMING (BO1)

Nabídka kurzů: Vítěz FT Young 1,42 - LD 2,65
Tip autora na vítěze: LIDOVEJ GAMING

Young patří mezi nejlepší týmy dosavadní sezony. Se čtyřmi výhrami a celkem dvanácti body sedí na druhém místě tabulky a vyhlíží play-off. Agresivní a proaktivní herní styl týmu náramně vychází po celou dobu jarní části ligy, screaM aspol. vypadají ve velké pohodě a budou patřit mezi adepty na vítěze celého play-off. Jejich soupeřem pro tento hrací den je tým z opačného konce tabulky. LIDOVEJ GAMING dokázal získat pouhých 6 bodů, za dosavadní dvě výhry a čtyři prohry. Jejich poznávacím znamením je nevyrovnanost.

V minulém kole zabrali a v prvním zápase porazili jasného favorita v podobě týmu Lutea, přičemž si udrželi šance na postup do play-off, ale následně ztratili proti Team Brute, který se na LIDOVEJ GAMING tímto výsledkem bodově dosáhl. LIDOVEJ GAMING tedy v tomto zápase hraje doslova o vše, do baráže hráči určitě nechtějí. Young už nemohou vypadnout z elitní čtyřky, a LIDOVEJ GAMING by mohl favoritovi ve hře o přežití zavařit jako v minulém kole.

15:15 | eSuba vs. GO GAME Dogs (BO1)

Nabídka kurzů: Vítěz FT eSuba 1,40 - GG Dogs 2,80
Tip autora na vítěze: eSuba

Pamatujete na preview šestého kola minulý týden a naše zamyšlení na eSubou? Tým nezažíval nejlepší split, i když postup měl stále jasně ve svých rukou. Což se také zásadně potvrdilo. eSuba dokázala porazit Luteu i Team Brute a v předposledním kole si zajistila pozici v top 4. Vítěz posledního Sazka eLEAGUE splitu si tak před play-off po několika nevýrazných zápasech maximálně spravil chuť a v tomto duchu bude pokračovat i ve finálním hracím dnu. GO GAME Dogs jsou na tom přesně naopak. Poslední tým tabulky, který zatím získal pouze jednu výhru je jasným outsiderem zápasu, v případě bodového zisku by je však ještě teoreticky mohl čekat tiebreaker o setrvání či baráži. S jejich výkony je to však proti eSubě skoro až snová teorie.

16:30 | Hippomaniacs vs. Team Brute (BO1)

Nabídka kurzů: Vítěz FT Hippo 1,25 - Brute 3,50
Tip autora na vítěze: Hippomaniacs

Sehny a jeho mašina potvrzují svou obrovskou sílu. Jejich jediná prohra přišla ve čtvrtém kole ve vyrovnaném zápase proti energickým Young. Hippomaniacs tedy už nehrají o neporazitelnost, ale stále se jedná o největší favority celého dne. Team Brute by se šesti body nutně potřeboval vítězství, aby se vyhnul tiebreakeru o přežití, proti Hippomaniacs na to ale tahle stále nepříliš sehraná parta může nejspíš zapomenout. Hippomaniacs si možná vyzkouší nějaký cheese pick, ale jasně zvítězí a tento tým právem půjde do play-off jako největší favorit na vítězství celého jarního splitu roku 2021.

17:45 | Inaequalis Rozbíječi vs. Lutea (BO1)

Nabídka kurzů: Vítěz FT Inae Rozbíječi 1,50 - Lutea 2,40
Tip autora na vítěze: Inaequalis Rozbíječi

Šlágr posledního kola. Oba týmy mají stejné skóre (3:3) a oba týmy mají stejně bodů (9). Rozbíječi po rozpačitém startu ligy (pouze jedna výhra ze čtyř zápasů) našli pevnou půdu pod nohama, když v pátém kole dokázali porazit GO GAME Dogs i velmi silné Young. Čtvrtý tým loňského podzimního splitu tak jasně zacílil na play-off a momentálně se zdá být i ve větší herní pohodě. Lutea v minulém kole prohrála oba dva zápasy a jako outsider vstupuje i do tohoto utkání. Vzhledem k jejich kvalitě Lutee play-off neunikne, ale záleží, do jaké části vyřazovacího pavouka postoupí. Inaequalis Rozbíječi jsou ve formě a ukořistí důležité tři body, které zajistí jejich postavení v top 4.

Nabídka kurzů je vedena ke 3. červnu 2021 7:30.
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+


Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na twitch.tv/eleaguecz:


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.