Dota 2

Pohled na Sazka.INAE Rozbíječi: Postupný vzestup nového šampiona?

Pohled na Sazka.INAE Rozbíječi: Postupný vzestup nového šampiona?
19. 8. 2021
  |  

Vzestupná tendence výkonů a trocha smůly. Tak by se zatím dalo hodnotit působení týmu Sazka.INAE Rozbíječi v Sazka eLeague Dota 2. Před druhým ligovým splitem roku 2021 bude tým patřit mezi jedny z favoritů na zisk celkového prvenství.

Největší tuzemská esportová organizace Sazka.Inaequalis Rozbíječi letos slaví kulaté výročí od svého založení. Její Dota 2 sekce v Sazka eLeague pravidelně předvádí velmi dobré výkony, které většinou zajišťují umístění na bedně. K desátým narozeninám by ale hráči jistě své mateřské organizaci nadělili dárek v podobě nejvyšší mety.

Sazka.INAE Rozbíječi dlouho patřili za "třetího do party". Jednalo se o velmi kvalitní tým, který dával zabrat organizacím jako eSuba nebo Hippomaniacs, v Sazka eLeague se mu ale nikdy nepovedlo projít přes semifinále. Až do jara letošního roku.

Skupinová fáze prvního splitu Sazka eLeague 2021 ale dlouho naznačovala, že hráči Sazka.INAE Rozbíječi nejsou v herní pohodě a sledujeme jen slabý stín jejich předchozích výkonů. První vítězství si hráči připsali až ve čtvrtém kole, tou dobou za sebou měli tři porážky. Výhrou nad Team Brute se ale v hráčích Sazka.INAE Rozbíječi něco zlomilo a v následujících důležitých kolech neztratili proti Team Young, Lute a GO GAME Dogs ani jeden zápas. Sazka.INAE Rozbíječi se díky této čtyřzápasové sérii posunul na čtvrté místo v tabulce, které zajišťovalo postup do horní části vyřazovacího pavouka.
Znovuobjevená forma ze skupiny navíc hráče neopouštěla. Hned v prvním kole si poradili s favority celého jarního splitu, týmem Hippomaniacs, čistě 2-0. Následovalo finále horní části vyřazovacího pavouka, v trochu obměněné terminologii se dá označit za semifinále celého splitu. Tým Sazka.INAE Rozbíječi stál před metou, kterou nikdy nedokázal překonat, navíc proti týmu eSuba, který Sazka.INAE Rozbíječe vyřadil právě v semifinále podzimního splitu 2020 a následně se stal šampionem.

Do třetice všeho dobrého. Hráči Sazka.INAE Rozbíječi konečně překonali obávanou bariéru a posunuli se do finále prvního splitu Sazka eLeague po skóre 2-1, když se výbornými výkony na midu prezentoval jojka, na jehož Tinyho a hlavně Leshraca nedokázal protivník najít odpověď. Ve finále se utkali znovu proti HIppomaniacs, podruhé na ně však recept najít nedokázali a podlehli ve vyrovnaném souboji 3-2.

Tým Sazka.INAE Rozbíječi hrál všechny tři předchozí splity v takřka neměnné sestavě, i přes dobré výkony však nedokázal dosáhnout na nejvyšší příčky. Před druhým splitem Sazka eLeague 2021 nastaly v týmu dvě zásadní změny: dlouholetý carry hráč týmu SlaweE odešel do Hippomaniacs a nahrazuje ho hEmy.
Dalšího slovenského hráče, Fazuliaka, nahrazuje náhradník týmu oli, který je s hráči již od loňského roku. Obě dvě změny jsou považovány za zlepšení a Sazka.INAE Rozbíječi se vyrýsovali do silného adepta na celkový titul.

K dobru jim hraje také zajímavá statistika dosavadní Sazka eLeague: runner-up předchozího splitu vždy dokázal ovládnout ten následující! Nevěříte?

  • Spring 2020: eSuba 1:3 Sampi
  • Fall 2020: eSuba 3:2 Hippomaniacs
  • Spring 2021: Hippomaniacs 3:2 Sazka.INAE Rozbíječi

Hráči týmu Sazka.INAE Rozbíječi půjdou do ligového splitu poprvé jako jeden z hlavních adeptů na vítězství. Dokážou ustát novou pozici favorita? Přenese na ně „runner-up věštba“ další tlak nebo se vůbec nenechají rozhodit?

Podzimní split Sazka eLeague 2021 začíná již v sobotu 21.8. 2021, tak buďte u toho!

Program Sazka.INAE Rozbíječi v Sazka eLEague:

  • 1. kolo:
    • 21. 8. v 14:00 vs. L2P
    • 21.8. v 16:30 vs. Hippomaniacs
  • 2. kolo:
    • 28. 8. v 16:30 vs. eSuba
    • 28.8. v 17:45 vs. MINDCAT ESPORT
  • 5. kolo:
    • 18.9. v 15:15 vs. Team Young
    • 18.9. v 17:45 vs. GO GAME Dogs
  • 7. kolo:
    • 2.10. v 16:30 vs. Lutea

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.