Dota 2

Pohled na eSubu: Vydrží týmu konzistentní herní projev i v dalším splitu?

Pohled na eSubu: Vydrží týmu konzistentní herní projev i v dalším splitu?
18. 8. 2021
  |  

Jako dobře namazaný stroj. I tak by se dal zhodnotit Dota 2 tým tradiční české esportové organizace eSuba. Hráči kolem Hajadla už několik let předvádí výkony, které jim v Sazka eLeague vždy zajišťují přední umístění. Nyní chtějí zapomenout na problémy na jaře a uspět.

Na podzim roku 2020 eSuba dokázala celý tehdejší split Sazka eLeague vyhrát, když s pouhými dvěma porážkami skončil tým druhý ve skupině a následně otočil nepříznivý vývoj v semifinále proti Sazka.INAE. Ve finále na hráče organizace, která v česku působí již od roku 2004, čekal favoritní tým Hippomaniacs, který se ujal vedení 2-1 na zápasy, ale tým eSuba znovu dokázal, že být v nevýhodě vůbec ničemu nevadí, odvrátil matchball Hippomanics a finále otočil ve svůj prospěch.

Se dvěma změnami v sestavě pak tým eSuba zamířil i do letošního jarního splitu Sazka eLeague, ambice rozhodně nebyly malé. BReezyho s Ňaňan-gim nahradili Cechi a Filminy a obhajoba posledního splitu Sazka eLeague mohla začít. Ve skupinové části hráči eSuba nezačali nejlépe, po pěti kolech svítilo u jména týmu skóre 2-2. V posledních dvou kolech ligy však tým dokázal zvítězit ve všech třech zbývajících zápasech a připomenout, že se s ním musí počítat.

Postup ze třetího místa ve skupině znamenal nasazení v horní části vyřazovacího pavouka, kde na hráče čekal Team Young, který ve skupině získal stejný počet bodů. Tým eSuba si znovu v prvním zápase zavařil a prohrával 0-1, nicméně jak už je u toho týmu zvykem, dostavil se obrat. Ve finále horní části vyřazovacího pavouka už ale stejný trik nepomohl, výborně hrající tým Sazka.INAE Rozbíječi poslal hráče eSuba do finále spodní části vyřazovacího pavouka, kde narazili na soupeře z loňského finále, v jarním splitu nezastavitelné Hippomaniacs.
Umístit se na třetím místě v Sazka eLeague by pro mnohé týmy znamenalo jednoznačný úspěch. Hráči eSuba ale jistě míří výš. Před nacházejícím podzimním splitem odešel Filminy do konkurenčních Hippomaniacs, nahradil ho talentovaný screaM^. Na svoje místo se rovněž vrací Ňaňan-gi, Cechi odešel do týmu Lutea.
 
Tým eSuba tedy do druhého letošního splitu Sazka eLeague nastupuje v podstatě jen s minimem změn, důležité jádro týmu kolem kapitána Hajadla zůstává. Ostatně vzhledem k předchozím umístěním v jednotlivých splitech není velký důvod vše od základů měnit, spíše nadále stavět.

Tým eSuba jednoznačně platí za jednoho z největších favoritů celého splitu, obzvláště poté, co nad kvalitami Hippomaniacs stále visí otazníček. Celá organizace zdá se znovu věří, že její přístup, důvěra v hráče a konzistentní výkony Dota 2 týmu znovu přinesou kýžený úspěch.
 

Program eSuby v Sazka eLeague:

  • 2. kolo:
    • 28.8. v 14:00 vs. Hippomaniacs
    • 28.8. v 16:30 vs. Sazka.INAE Rozbíječi

  • 3. kolo:
    • 4.9. v 15:15 vs Team Young
    • 4.9. v 17:45 vs MINDCAT ESPORT

  • 6. kolo:
    • 25.9. v 14:00 vs Lutea
    • 25.9. v 15:15 vs L2P

  • 7. kolo:
    • 2.10. v 17:45 vs GO GAME Dogs
 
 
 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.