Dota 2

„Papírově nás čeká zatím asi nejvyrovnanější split. Konečně,“ říká s radostí poKo před Sazka eLEAGUE

„Papírově nás čeká zatím asi nejvyrovnanější split. Konečně,“ říká s radostí poKo před Sazka eLEAGUE
6. 4. 2022
  |  

Dočkáme se vyrovnaného splitu od začátku do finále? Komentátor Tomáš "poKo" Pokorný má jasno! V rozhovoru pro Sazka Esport také prozradil, na jaké hráče se nejvíc těší a od jakého zápasu si slibuje pořádnou podívanou.

Už v sobotu jej uslyšíte za mikrofonem, působí na domácí scéně dlouhé roky a jeho hlas doprovází Sazka eLEAGUE od začátku. Tomáš "poKo" Pokorný přibližuje divákům, na co by se měli zaměřit nebo koho vidí jako favorita.

Jak se opět těšíš na jedinou, takto velkou, Dota 2 ligu na česko-slovenské scéně?
„Nemůžu se už dočkat. Od FOR GAMES je to pro mě netrpělivé čekání na další split. Od finále se toho na scéně hodně stalo. Měli jsme spousty turnajů, došlo na zajímavé roster shuffly, ale pocitově to všechno směřovalo právě na 9. dubna, kdy začíná jarní split Sazka eLEAGUE a jde do tuhého. Jako komentátor si to plánuju užít do plna a mám velká očekávání, protože papírově nás čeká zatím asi nejvyrovnanější split.“

Koho vidíš jako největšího favorita letošního jarního splitu?
„To se strašně těžko odhaduje. KONEČNĚ! Hippos (nyní DGG) a eSuba (nyní Young) udělali zajímavé spojení a přeshuflování hráčů a vyrobili dva velmi vyrovnané týmy. Rozhodně bych si vybíral mezi těmito dvěma týmy. Možná dám o kousek navrch DGG, protože jim Skeli (manželka) dělá manažerku a ta říká, že Sehnymu se nefandí.“ 
Kdo naopak dle Tebe zklame?  
„To je zákeřná otázka, ale paradoxně na ni mám snadnou odpověď. Jediný tým, který by mohl zklamat je Lidovej Gaming. Když si z toho udělám trošku legraci, pod touto známou značkou bude nastupovat nový mladý tým a má jediný úkol, porazit Rozbiječe. Protože jestli Lidovej někdy něco, historicky, dělal dobře a pravidelně, tak to bylo právě porážení jojky. Pokud by to nezvládli, určitě bych to považoval za zklamání.“ (smích)

Kdybys měl vybrat 3 hráče, na které by se měli fanoušci zaměřit, kdo by to byl?
„Určitě raviente. Rád bych připomenul, že je to hráč vychovaný Lidovým Gamingem (neskutečná líheň talentů - shouout Johanovi za jeho scouting) a od první sezony udělal ohromný pokrok a stejně si myslím, že se o něm nemluví tolik kolik by mohlo.

Druhý by byl sehny. Na něj je vždycky radost se koukat, pro mě je to jednoznačně nejlepší support/kapitán na naší scéně a týmy s ním a bez něj jsou obrovský rozdíl. 

Jako třetího bych vybral Tipka - toho kluka nejde nemít rád a vždycky přijde s nějakým kreativním playem, nebo broodou.“ 

Nejlepší zápas bude...
„Papírově by to měl být určitě souboj Young a DGG, ale pokud nás poslední dva roky něco naučili, tak očekávat neočekávané, protože každý zápas má svou šanci nás něčím překvapit, nakonec jsou to jen BO1. Vlastně, když nad tím tak přemýšlím, jen jednou se stalo že by někdo dokázal projít skupinovou fázi bez porážky, ale stejně, jak to pak dopadlo? Hippos v druhém splitu první sezony nakonec padli ve finále s eSubou.“

Přímý přenos Sazka eLEAGUE Dota 2 startuje již v sobotu po obědě. Sledovat jej můžete na Twitch kanále eLEAGUEcz a na webu Sazka Esport se můžete těšit na coverage v podobě článků, zajímavostí a také hlasování o MVP každého kola.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.