Dota 2

Ohlasy komentátorů: Pád LG jako zklamání, INAE překvapení. Roste výkonnost i vyrovnanost týmů

Ohlasy komentátorů: Pád LG jako zklamání, INAE překvapení. Roste výkonnost i vyrovnanost týmů
15. 6. 2021
  |  

Spousta příběhů, vítězů i poražených. Jarní část Sazka eLEAGUE 2021 měla vše, co mohl nezaujatý fanoušek chtít. Koho viděli komentátoři jako největší překvapení, zklamání nebo co by naopak vzkázali Dota 2 komunitě?

Největší překvapení splitu byl jednoznačně pád Lidového Gamingu z nejvyšší Dota 2 soutěže v tuzemsku. Komentátorské trio PoKo, NeeX i c1RcA přidávají ještě pohled "překvapení" v podobě Hippomaniacs nebo Sazka.INAE Rozbíječů.

"Velké překvapení byli Hippos, kteří už ve skupinové fázi nepůsobili úplně přesvědčivě po těsné výhře nad eSubou a prohře s Youngy, ale nikdo se neopovažoval je nefavorizovat i přes malá zaváhání. Překvapení jsme viděli, když dostali dvakrát totální řezbu od Rozbíječů v upper bracketu a o to ještě větším překvapením byl pak nástup na lower bracket, kde odehráli všechny tři BO3 série se skóre 2-0 a nejdelší hra měla 29minut a 22vteřin," komentuje výkony Hippomaniacs a INAE Rozbíječů Lukáš "NeeX" Baran.
Doplňuje jej populární c1RcA: "S istotou môžem povedať, že najväčšie prekvapenie splitu bol záver s neuveritelným nástupom Rozbíječov do playoff, porazenie papierovo najsilnejších teamov az na ceste do grandfinále. A aj tam porazili skusenejších v mnohých ohladoch, nakoniec neboli tým najlepším teamom, ale predsa len prvé kolo proti Hippos vyhrali 2:0, finále prehrali 2:3, takže vlastne vyhrali 4:3." 

Tomáš "PoKo" Pokorný, který prošel většinou zápasů buď z pohledu analytika, moderátora nebo komentátora viděl věci jednoznačně. Kromě již výše zmíněného, pádu LG poukázal také na rostoucí sledovanost i Dota 2 ligy:

Pokud pominu epičnost celého splitu z pohledu Doty, ještě jednou wow, byl jsem velmi příjemně překvapen nárůstem sledovanosti o podstatná čísla oproti minulým splitům. Nejsme tak velcí jako CSko, ale podle mě jsme zajímavější vyrovnaností mezi týmy a potenciálem překvapit každým zápasem. Znovu, Rozbíječi velmi těsně prohráli s Hippos ve finále?! Ještě předtím je hned v prvním kole upper bracketu poslali 2:0 do lower bracketu?!
PoKo
Komentátor Dota 2


Společným jmenovatelem mezi největším překvapením, zklamáním, možná i poraženými splitu je nepochybně LIDOVEJ Gaming. Tým pod vedením Johnyho bohužel nezvládl baráž a do podzimního splitu se nepodívá. Pro mnohé překvapení, pro další zklamání, i tak se tato situace dá popsat. Z baráže se do ligy podívají MINDCAT a také příslušnost udrží GO Game Dogs.

Sklamanie je za mňa odchod Lidového gamingu, ktorý bavil komunitu po dlhú dobu aj pri casual prístupe odohrali zaujímavé doty a nemajú sa začo hanbiť, každopádne všetko má občas koniec a vedie to k ďalšiemu začiatku že jo
c1RcA
Komentátor Dota 2
NeeX největšími poraženými vidí INAE, ke kterým má vztah a neskrývá, že je jejich fanouškem: "Osobně jsem zklamán z toho, že to Rozbíječi nedotáhli do vítězného konce. Myslím si, že po tak dominantním nástupu v playoff to takovému týmu přeje naprosto každý. Nebýt malých chybiček ve finále, tak mohli kluci slavit, ale místo toho si tlučou hlavou o stůl a ptají se, jak málo chybělo. Prohrát ve finále o jedu hru je těžké…"

Poraženými bych nazval jen pochybovače o Dotě a kohokoliv kdo nesledoval
PoKo
Finálový víkend Dota 2 Sazka eLEAGUE přinesl napínavé souboje, řadu překvapení i kvalitní zápasy ve hře. Úroveň týmů jde vzhůru a na podzim nás čekají další skvělé souboje mezi 8 týmy.

"Každý split měl to své a zatím si dovolím tvrdit, že každý další split překonává ten předchozí. Letos tomu nebylo jinak. I přesto, že existují skillové rozdíly mezi týmy, dočkali jsme se napínavých bojů do posledního kola. Poslední 3 týmy se do poslední minuty praly o poslední postupové místo. Lutea a Rozbíječi bojovali v závěrečném kole o poslední postupové místo do upperbracketu a Hippos, Young s eSubou v posledním kole rozhodovali o prvním třech příčkách (ano, kdyby Hippos prohráli v posledním kole, mohli být třetí a vše mohlo být ještě divočejší). Playoff snad mluví samo za sebe," doplňuje PoKo dramatičnost nejen závěr základní části.

Finálový víkend bol ako horská dráha. začalo to obrovským prekvapením Rozbíječov proti Hippos, pokračovalo následne chvilku ako by malo povedzme podľa očakávaní, následne ale záver prvého dňa potvrdil, že to nebola náhoda v prvom kole alebo podcenenie od Hippos, zrazu dostali od Rozbíječov aj Esubáci a obrovské prekvapenie bolo na svete
c1RcA
Všichni víme, že je to přede vším o hráčích a fanoušcích, kteří kvalitními výkony baví druhou skupinu lidí. Komunita je tedy alfa a omega všeho. Jaký vzkaz by jí poslali c1RcA, PoKo a NeeX?

NeeX: "Do dalšího splitu nás čeká několik měsíců pauzy. Všem nezbývá nic jiného než trénovat, aby zrovna oni vyhráli split. Krásným příkladem pro všechny ty, kteří eLeague nehrají, ale chtěli by je tým MCe, potažmo jejich hráči, kteří se už 3 kvalifikace snažili do Sazky dostat a vždy to několika z nich nevyšlo o 1 zápas. Zatnout zuby, makat na sobě a v eLeague může být každý. Pěkné prázdniny všem!"

PoKo: "Sledujte Dotu dále. Od prvního splitu jsme udělali podstatný pokrok ve sledovanosti a během grandfinále jsme zase nastavili nové maximum. Hráči se div nepřetrhnou se svými výkony a dělají CSku obrovskou konkurenci v zajímavosti a vyrovnanosti celé ligy, Nyní je řada na každém z nás a musíme zapnout počítače i našim babičkám a dědečkům a dohnat CSko i divácky!"

c1RcA: "Odkaz dota komunite je jednoduchý. Obrovské ďakujem je potrebné, pretože je videť, že sa komunita prebúdza okolo krásy doty, akú nám tu dokážu predviesť hráči z CZ/SK. Sú tam samozrejme momenty, keď nieje každý spokojný, ale verte, že aspoň keď hovorím za samého seba, snažím sa to robiť pre Vás srdcom, aby ste pri každej dote mohli mať očakávanie, že sa stane niečo velké, epické a monumentálne, čo Vám utkvie v pamäti a aby ste si mohli užiť mnohé hodiny v napätí, smiechu alebo ako to len máte radi. Môj pohlad je celkom jednoduchý, predstavujem si to z opačnej strany, keby som bol ja divák a mal by som sa na môj cast alebo panel dívať, bol by som spokojný? A odtial sa viacmenej snažím posúvať každým turnajom aj ja, aby som pre Vás mohol s nasadením pripraviť ešte zopár epických alebo emotívnych momentov pri našej dotičke. Dúfam, že sa ludia budú tešiť na ďalší split, ďalšiu dotu, cast, turnaj alebo čokolvek. Zlepšujeme sa spoločne a zvyšovanie úrovne pôjde ešte ďalej, mark my words."

Spousta novinek a zajímavostí, které se chystají na 2. split, budeme postupně zveřejňovat. 
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport