Dota 2

Naprosto šílené šesté kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 slibuje fantastický závěr ligy

Naprosto šílené šesté kolo Sazka eLEAGUE Dota 2 slibuje fantastický závěr ligy
22. 5. 2022
  |  

Pokud by si před začátkem sobotního předposledního herního dne Sazka eLEAGUE Dota 2 vsadil na výsledky, které se urodily, nejspíš byste se mu vysmáli. Jarní split letošního roku se sice nesl ve znamení překvapení, tak divoké kolo tady však nejspíš ještě nebylo!

Hned na úvod šestého kola se potkali týmy z opačného konce tabulky. Příjemné překvapení prvního splitu roku 2022, tým LIDOVEJ GAMING, se střetl s Rozbíječi, kteří doposud nehráli vůbec dobře. Hráči LIDOVEJ GAMING se v případě dvou výher v šestém kole mohli dotáhnout na špičku tabulky, dolehla na ně však zřejmě tíha okamžiku. 

Rozbíječi měli od začátku navrch a podařilo se jim hru ukončit za 30 minut, skvělým výkonem se blýskl hlavně jojka na hrdinovi Puck, když suverénně vyhrál mid a hru ukončil se skóre 14-1-13. První zápas naznačil, že šesté kolo možná nebude tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát, co však přijde dál, nečekal asi nikdo.
Tabulka Sazka eLEAGUE Dota 2 po 6. kole
Hráči Sazka.INAE Rozbíječi se totiž po úvodním triumfu hned v dalším klání utkali s týmem L2P, který měl před startem šestého kola stejně bodů jako oni – pouhé tři. Rozbíječi však po vítězství v prvním klání mohli proti jasnému outsiderovi ukončit šesté kolo s devíti body a posunout se na třetí místo tabulky. 

Jenže tým Sazka.INAE Rozbíječi zatím v žádném z předchozích kol nedokázal vyhrát oba své zápasy v daném kole, což se potvrdilo i nyní. Po výborném výkonu proti LIDOVEJ GAMING jakoby hráči usnuli na vavřínech a L2P se za necelých 40 minut mohli radovat z vítězství. 

Skvěle hrající SurLovec připomněl na hrdinovi Night Stalker SabeRLighta-, který na stockholmském majoru s tímto hrdinou doslova zmasakroval tým Tundra Esports. Hráči L2P tak po svém úvodním zápase rovněž zakotvili na šesti kolech a mohli to nakonec být právě oni, kdo vyšplhají tabulkou.
Jenže v šestém kole jarního splitu se konečně probudil tým MINDCAT ESPORT. Doposud s nula body hrající tým se v posledních týdnech zlepšoval a předvedl několik sympatických výkonů, nikdy to ale nestačilo na výhru. Až doteď. 

Nejprve za 25 minut přejel hráče L2P poté, co jim výborně vyšel cheesy pick Huskara. A následně se dokonce postavil na odpor týmu LIDOVEJ GAMING! 45 minut trvající hra nabídla nejvyrovnanější klání, ale tým MINDCAT si díky znovu skvěle hrajícím hráčům shushu a OBrayyen zajistil výhru a po šesti kolech první body do tabulky!

Před posledním kolem je tak jasné, že první dvě místa se budou případně točit pouze mezi sebou, na druhou stranu dalších pět pozic pod nimi může dopadnout jakkoliv. Finálové sedmé kolo Sazka eLEAGUE slibuje luxusní a nepředvídatelnou podívanou. Preview již tento čtvrtek!

Výsledky 6. kola Sazka eLEAGUE Dota 2

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.