Dota 2

Jojka ze Sazka.INAE: Jestli jsme měli formu, tak to se změnilo s patchem před Sazka eLEAGUE

Jojka ze Sazka.INAE: Jestli jsme měli formu, tak to se změnilo s patchem před Sazka eLEAGUE
1. 5. 2021
  |  

Hráči týmu Sazka.Inaequalis Rozbíječi odehráli v Sazka eLEAGUE úvodní víkend a na své další zápasy čekají do poloviny května. Jak se tým připravuje a co byla příčina dvou porážek? V rozhovoru jsme se ptali kapitána a českého reprezentanta na IeSF Mistrovství světa 2019 Tomáše "Jojka" Medvece.

Před letošním ročníkem Sazka eLEAGUE jste ovládli turnaj M-CAT CUP Spring 2021. Věřili jste si, že jste v dobré formě před letošním ročníkem ligy?

Tak výhru na M-CAT turnaji jsme očekávali, jelikož tam nebyli Hippos ani eSuba. Nejsem si jistý, jestli jsme měli formu, ale jestli jo, tak to se změnilo s velkým patchem, který vyšel před Sazka eLEAGUE.

V úvodním kole jste nedokázali uspět v souboji s eSubou ani proti celku LIDOVEJ GAMING. Co se v zápasech stalo?

Myslím, že jsme udělali pár individuálních chybiček, které nám to prohrály a trocha toho neštěstí. Taky mi přišlo, že v obou hrách jsme měli trochu horší drafty. Vládla u nás demokracie, ale to se teď vše změní. Nastolil jsem tvrdou totalitu (Diktátor jojkič).

Následovala pauza a další zápas máte v plánu až 15. května. Pomáhám vám toto „zápasové intermezzo“ k tréninku a zlepšení toho, co se na úvod nepovedlo?

Nevychází nám to teď moc časově, takže jsme spolu ještě nehráli, ale příští týden to chceme změnit. Jak to nepůjde, tak budeme nuceni vytáhnout hráčíka  Oliver „Olo“ Šimon jako standina.
Ve zmíněné půlce května se utkáte s favorizovanými Hippomaniacs a také BRUTE. Co od těchto zápasů očekávat?

No proti Hippos budeme muset zabanovat broodu pro Marka Rytíře, protože už snad nic jiného ani nehraje. Proti BRUTE potřebujeme vytáhnout solidní draft, zkrotit fazuliaka a nezahazovat. Od obou her očekávám snadné vítězství.

Jaké je aktuální rozložení sil na české a slovenské Dota 2 scéně? Pasujete se mezi nejlepší TOP 3 týmy?

Určitě se bereme jako top3 team a chceme to v Sazka eLEAGUE i dokázat.

České Dota 2 reprezentace z roku 2019 (Jojka první zprava). | Zdroj: esport.cz / Playzone.cz


Kdo je nebo bude v průběhu roku vaším největším soupeřem?

Pro mě osobně to je Lidovej Gaming, ti budou turtlit v bázi, asi tak 6 let. A pak až naše víra ve snadné vítězství a morálka začne opadávat, tak udeří nejtvrději.

Jak vůbec obecně hodnotíš Sazka eLEAGUE, jako jednu z mála dlouhodobých domácích Dota 2 akcí?

Sazka eLEAGUE je super liga, která pořádně oživila česko-slovenskou Dota scénu.

Pokud se mají Jojkova slova o TOP3 naplnit, Inaequalis budou muset pro zisk bodů porazit Hippos i BRUTE. Jejich počínání můžete sledovat tradičně na twitch.tv/eleaguecz v polovině května. Dnes ale startují další zápasy ve kterých se představí i konkurenti INAE v boji o výhodné pozice před play-off. 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.