Dota 2

Jarní split Sazka eLEAUGE Dota 2 2022 pokračuje druhým kolem. Jak do ligy vstoupí Young?

Jarní split Sazka eLEAUGE Dota 2 2022 pokračuje druhým kolem. Jak do ligy vstoupí Young?
15. 4. 2022
  |  

V sobotu 16. dubna nás čeká pokračování Sazka eLEAGUE ve hře Dota 2! První kolo, které nabídlo setkání favoritů celého splitu, nabídlo kvalitní a vyhrocenou podívanou. Do druhého kola nastupují černé koně celé ligy, včetně např. týmu Young, obhájce třetího místa z podzimní části ligy roku 2021.

Minulý týden potvrdili vynikající formu hráči DGG ESPORTS, kteří ovládli oba dva ze svých zápasů a zaujali tak první místo tabulky. Naopak vůbec se nedařilo dalším z favoritů, týmu Sazka.INAE Rozbíječi, který nedokázal zvítězit ani jednou.

Team Young vs. LIDOVEJ GAMING

Tip autora na vítěze: Team Young

Začneme s týmem Young a jejich zápasem proti hráčům z LIDOVEJ GAMING. Tým Young v prvním splitu hýří kvalitou na všech pozicích: SlaweE, Mambos, legendární sehny nebo offlaner Ade, který momentálně nastupuje také za severoamerický tým The Cut v první divizi Dota Pro Circuit. 

Hráče Young jsme označili za černé koně celého splitu a myslíme, že právem. Na papíře patří k nejsilnějším týmům a vzhledem k výkonu Rozbíječů z minulého kola by to mohli být právě oni a DGG ESPORTS, kteří se budou prát o nejvyšší příčky. Tým LIDOVEJ GAMING je v tomto klání považován za jasné outsidery a to včetně bookmakerů. Mělo by se jednat o snadnou práci pro tým Young.

L2P vs. Team Young

Tip autora na vítěze: Team Young

Sehny aspol. budou mít oba zápasy rychle za sebou. V obou dvou utkáních jsou jednoznačnými favority. Ve druhém zápase se postaví týmu L2P, který v podzimním splitu 2021 skončil na poslední místě a sestoupil. Hráčům se však podařilo probojovat zpět do první ligy a s pár změnami na soupise se pokusí o lepší výsledky. V tomto případě však jednoznačně budou tahat za kratší stranu provazu a plně očekáváme, že tým Young se posune na první místo tabulky vedle DGG ESPORTS.

LIDOVEJ GAMING vs. NecroRaisers / Iran Doto

Tip autora na vítěze: LIDOVEJ GAMING

Určovat vítěze odpoledního klání není jednoduché. NecroRaisers jsou v Sazka eLEAGUE nováčky, takže je těžké předpovídat, jak si v novém prostředí povedou. Tým LIDOVEJ GAMING se vrací přesně po roce, když na jaře 2021 sestoupil a na podzim se v Sazka eLEAGUE neukázal. Do prvního splitu letošního roku však nastupují s řádně pozměněnou soupiskou a jako organizace už mají s ligou zkušenosti. Za favority je považují i bookmakeři a my se rovněž přikláníme k vítězství na jejich straně.

NecroRaisers / Iran Doto vs. L2P

Tip autora na vítěze: L2P

V případě posledního souboje druhého hracího dne jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022 se nám rýsuje podobný scénář jako v předchozím odstavci. Nováček ligy tým NecroRaiser může pouze překvapit a my jsme na jejich výkon hodně zvědaví. Stejně jako v utkání před nimi i tady bookmakeři favorizují tým, který má s Sazka eLEAGUE již zkušenosti, leč se jim poslední split vůbec nevydařil. O to větší ale bude chuť na nápravu reputace.

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.