Dota 2

Jarní split Sazka eLEAGUE Dota 2 přichází se 3. kolem. V akci DGG i LG

Jarní split Sazka eLEAGUE Dota 2 přichází se 3. kolem. V akci DGG i LG
28. 4. 2022
  |  

V sobotu 30. dubna nás po týdenní odmlce čeká pokračování Sazka eLEAGUE ve hře Dota 2! První a druhé kolo, kvalitní a vyhrocenou podívanou, po kterých se hned trojice týmů umístila na špici tabulky bez porážky. Do třetího kola nastupují všechny tři z těchto týmů a výsledky tak napoví, kdo bude po polovině splitu v nejlepší výchozí pozici o vyřazovací boje.

Trojici dosavadních nejlepších týmů tvoří DGG ESPORTS, Slovakia Rejects a LIDOVEJ GAMING. Posledním do čtveřice je tým L2P, který na první body v tabulce čeká.

14:00 | Slovakia Rejects vs. DGG ESPORTS (BO1)

Tip autora na vítěze: DGG ESPORTS

Tým Slovakia Rejects načal svůj jarní split v prvním kole, stejně jako jeho soupeř pro úvodní zápas třetího herního dne. Po vítězství nad MINDCAT ESPORTS, se kterým se počítalo, si tým dokázal vynutit body i proti favoritovi Sazka.INAE Rozbíječi, který do jarního splitu nevkročil vůbec dobře a přes velká očekávání zatím sedí bez bodu na spodku tabulky. 

Jednalo se o překvapení prvního kola. Na druhé straně tým DGG ESPORTS, který tvoří špička české scény, potvrdil v obou zápasech roli favorita a nejinak tomu bude zřejmě i nyní. Dle bookmakerů se jedná o nejvyrovnanější klání celého herního dne a nezbývá než souhlasit. Tým DGG ESPORTS však zatím ve svých hrách působil velmi sebevědomým dojmem, a proto se přikláníme k výhře na jeho straně.

15:15 | DGG ESPORTS vs. LIDOVEJ GAMING (BO1)

Tip autora na vítěze: DGG ESPORTS

Hráči DGG ESPORTS nebudou mít po prvním klání příliš času na odpočinek a hned ve druhé hře třetího herního dne se postaví proti dalšímu týmu, který má na svém kontě stejný počet šesti bodů. Tým LIDOVEJ GAMING se postaral o doposud největší překvapení jarního splitu, když ve druhém kole porazil hvězdami napěchovaný Team Young. 

Sázkové kanceláře jasně favorizují tým DGG ESPORTS, k čemuž se přikláníme i my. Tým LIDOVEJ GAMING předvedl fenomenální vstup do turnaje, většina jejich zápasů však byla nesmírně vyrovnaná a rozhodl je jediný fight. Hráči DGG ESPORTS budou chtít svým soupeřům odskočit a ani tady nezaváhají.

16:30 | L2P vs. Slovakia Rejects (BO1)

Tip autora na vítěze: Slovakia Rejects

Hráči Slovakia Rejects nastoupí ve třetím utkání sobotního pokračování Sazka eLEAGUE do zápasu, který je na papíře i kurzově nejvíce jednostranný. Tým L2P stále čeká na první body, a v zápase proti Slovakia Rejects toho vzhledem k předchozím výkonů zřejmě nemůže příliš nabídnout. S boji proti papírově jasně silnějším týmům mají sice hráči zkušenosti z předchozích ročníků, nikdy to však nedopadlo vítězstvím. Hodně bude záležet na výsledku prvního zápasu týmu Slovakia Rejects, ale protože tam s jasnými body příliš počítat nemohou, musí si je zajistit v tomto setkání. A nezklamou.

17:45 | LIDOVEJ GAMING vs. L2P (BO1)

Tip autora na vítěze: LIDOVEJ GAMING

Závěr třetího kola obstará souboj týmů, o kterých se původně myslelo, že se budou prát o udržení v Sazka eLEAGUE. Tým LIDOVEJ GAMING ale ve druhém kole všem vytřel zrak a momentálně pomýšlí na postup do vyzařovacích bojů. Pokud tak chtějí udělat, musí mimo překvapení porážet i slabší týmy. A tím L2P rozhodně je. Vítězná představení hráčů LIDOVEJ GAMING sice nepůsobila tím nejsuverénnějším dojmem, šest bodů v zádech je však pořádný boost sebevědomí a s outsiderem v podobě L2P by hráči neměli mít příliš velký problém.

Všechny zápasy druhého hracího dne je možné od sobotního poledne sledovat na

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.