Dota 2

Jarní část Sazka eLEAGUE Dota 2 2021 má za sebou 4 kola. Jak si zatím týmy stojí?

Jarní část Sazka eLEAGUE Dota 2 2021 má za sebou 4 kola. Jak si zatím týmy stojí?
18. 5. 2021
  |  

Třetí split Sazka eLEAGUE je v plném proudu. Po čtyřech kolech se tabulka vyvíjí poměrně očekávaným směrem. Jedno překvapení by se ale našlo.

Naprosto suverénně si zatím počínají Hippomaniacs, kteří si ze čtyř zápasů připsali čtyři výhry a kralují tak jarnímu splitu na první příčce. Navíc v této čtveřici zápasů porazili i dva velmi silné týmy: Lutea a eSuba. Hippomaniacs v loňském podzimním splitu skončili druzí, když je ve finále vyřazovací části porazila eSuba. Do nové sezony ale měli ambice ještě výš, což v rozhovoru pro Sazka eLEAGUE potvrdil offlaner týmu Marek „Tipek“ Rytíř:

Bereme pouze první místo
Tipek
Hippomaniacs
Nutno uznale pokývnout hlavou, žádný jiný tým totiž do jarní části Sazka eLeague nevstoupil tak dobře jako právě Hippomaniacs.

Výměna tří hráčů oproti podzimnímu splitu zatím nadmíru vychází týmu Young, který se skóre 3:1 drží s devíti body na druhém místě tabulky. Na podzim Young dokonce sestoupili a museli si projít baráží o návrat do ligy. Nový kapitán týmu, screaM, zřejmě dostál svým loňským slovům ohledně jeho vzorů pro server dota2.cz, protože Young hrajou zábavnou a agresivní Dotu, která nose ovoce.

„Miluju agresivní styl hry, takže je pro mě Sumail vzorem, který jsem chtěl vždycky napodobovat. Cr1t je z mého pohledu nejchytřejší hráč Doty, takže trávím rád čas sledováním jeho streamů a pozoruji maličkosti, které tento člověk praktikuje ve hře a snažím se jim co nejvíce porozumět a poté přenést pro svůj prospěch.“ 

Mírně za očekáváním si prozatím stojí vítěz loňské podzimní části Sazka eLEAGUE Dota 2, tým eSuba. Bilance dvou výher a dvou porážek neznačí nejlepší vstup do ligy. Hajadlo aspol. ale ztratili body s oběma vedoucími týmy tabulky, takže to nejtěžší mají prozatím za sebou. Ostatně proti Hippomaniacs prohráli i v základní části loňského podzimního splitu, aby jim nakonec porážku oplatili ve finále, které ovládli 3:2. Bude se podobný scénář opakovat i nyní? Hráči eSuby by asi nebyli proti.

Největším překvapením jarní části jsou Inaequalis Rozbíječi, kteří jsou na předposledním místě s pouhými třemi body za jednu výhru a tři prohry, když přemohli pouze Team Brute. Rozbíječi na podzim minulého roku postoupili až do play-off, kde brali čtvrté místo, když nestačili na týmy eSuba a Lutea. V téměř stejné sestavě se jim ale momentálně vůbec nedaří.



Prohry s eSubou a Hippomaniacs se dají pochopit, Inaequalis Rozbíječi ale nezvládli ani důležitý zápas proti týmu Lidovej Gaming, který si proti Rozbíječům připsal prozatím jedinou výhru. Vzhledem k tomu, že stále nehráli proti týmům jako Lutea nebo Young, mají vítězové bramborové medaile z loňské podzimní části co dělat, pokud chtějí zopakovat postup play-off.

Další kolo začíná již tuto sobotu od 14:00 a všechny zápasy pátého kola Sazka eLeague Dota 2 je možné od sledovat na twitch.tv/eleaguecz.

Zdroj úvodní fotografie: esuba.eu
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.