Dota 2

Finále Sazka eLEAGUE Dota 2 proběhne na veletrhu FOR GAMES v neděli

Finále Sazka eLEAGUE Dota 2 proběhne na veletrhu FOR GAMES v neděli
21. 10. 2021
  |  

Již devátý ročník veletrhu videoher a interaktivní zábavy přivítá v neděli 24. 10. dva nejlepší týmy podzimního splitu Sazka eLEAGUE 2021, kteří se v grand finále utkají o celkové vítězství.

Od startu skupinové fáze podzimní části Sazka eLEAGUE Dota 2 bylo jisté, že dva týmy jsou o krok před ostatními. Obhájci titulu z jarní části Hippomaniacs a vítězové podzimního splitu minulého roku, tým eSuba. Od začátku ligy jasně dokazovali, že pomýšlí pouze na jediné: stát se šampionem.

Ani jednomu z týmů se tentokrát nepodařilo projít skupinou bez porážky, oba dva však padly pouze jednou. Hippomaniacs právě proti hráčům z eSuba, proto také druhý jmenovaný tým obsadil v tabulce základní části první místo. Tým podlehl pouze Team Young, se kterým se následně utkal v prvním kole horní části vyřazovacího pavouka.

A na rozdíl od týmu Hippomaniacs, který dokázal horní částí pavouka projít až do finále, se hráči z eSuba museli hned po první kole podívat do dolní části vyřazovacího pavouka. Team Young jim totiž ve dvou hrách uštědřil překvapivou porážku. Hned další den se však týmy potkaly znovu, tentokrát ve finále dolní části pavouka, kde se po třech vyrovnaných hrách radoval tým eSuba.

Dosavadní pořadí Sazka eLEAGUE S2 2021:

  1. eSuba / Hippomaniacs
  2. eSuba / Hippomaniacs
  3. Team Young
  4. Lutea
  5. Inaequalis
  6. MINDCAT

Grand finále Sazka eLEAGUE
Nabídka kurzů: www.sazka.cz/kurzove-sazky/esport/dota-2-sazka-eleague/
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Narýsovalo se tak finále, které je opáčkem loňského završení podzimního splitu Sazka eLEAGUE Dota 2. Tehdy dokázali zvítězit hráči eSuba v napínavé pětiherní bitvě. Soupisky obou týmů od té doby prošly změnami, podobný scénář nás velmi pravděpodobně čeká i nyní.

Vzhledem k formě obou týmů neexistuje jasný favorit, i když bookmakeři mluví jinak a silně favorizují právě tým Hippomaniacs. Tak jednoduché to ale nejúspěšnější tuzemský tým mít nebude. Hráči eSuba jsou ve skvělé formě a vědí, že si s Hippomaniacs dokáží poradit – dokonce i v grand finále. Souboj o první cenu 100 tisíc korun tak bude velmi vyrovnaný a je dost možné, že nás znovu čeká pětizápasová bitva – jak se ostatně stalo kromě jedné výjimky zatím v grand finále Sazka eLEAGUE Dota 2 pokaždé.

Vyvrcholení tuzemské scény roku 2021 tak skutečně nabídne to nejlepší, co československá scéna ve hře Dota 2 může nabídnout. A díky konání na veletrhu videoher FOR GAMES u toho po dlouhé době budou konečně také diváci! Buďte u toho také! Kompletní přehled toho, co se během 3 dní bude na akci dít, se dozvíte zde. Finále můžete sledovat v neděli také na twitch.tv/eleaguecz.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.