Dota 2

Dota 2: Finále Sazka eLEAGUE Dota 2 na For Games!

Dota 2: Finále Sazka eLEAGUE Dota 2 na For Games!
8. 10. 2022
  |  

Podobně jako loni i letos se závěrečné grand finále druhého splitu Sazka eLEAUGE 2022 odehraje na veletrhu videoher a interaktivní zábavy For Games! Již 10. ročník veletrhu tak nabídne divákům přímo na místě souboj dvou nejlepších tuzemských týmů ve hře Dota 2: Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi.

Letošní podzimní split Sazka eLEAUGE Dota 2 se nesl v mírně pozměněném formátu. Namísto skupiny a následných vyřazovacích bojů se hráči i fanoušci dočkali rovnou turnajového pavouka, který se odehrál během dvou akcí nabitých víkendů, a ze kterého vedla pro dva nejúspěšnější cesta rovnou do grand finále. 

Další velkou změnou byl návrat nejúspěšnějšího tuzemského týmu Hippomaniacs. Soupiska hráčů v jarním splitu působila pod organizací DGG Esports, na podzim se však navrátila do barev, které jim přinesly největší dosavadní úspěchy, včetně triumfu ve druhém splitu roku 2021, kdy hráči zvedli pohár vítězů Sazka eLEAGUE právě na For Games. Tým ale opustila velká stálice, offlaner Tipek, který se rozhodl změnit angažmá.

A kde nakonec skončil? Nikde jinde než v řadách soupeřů Hippomaniacs ve velkém grand finále. Tým Sazka.INAE Rozbíječi se v jarním splitu umístil mimo stupně vítězů, nyní však v semifinále dokázali i díky Tipkovi vyřadit jarní vítěze Team Young a nyní se utkají o stupínek nejvyšší. 

Pro Tipka je to skutečně krásný příběh: Loni v řadách Hippomaniacs vyhrál For Games, letos na jaře jako člen stejné soupisky, avšak pod vlajkou DGG Esports, nestačil ve finále na Team Young, aby následně právě Young dokázal na podzim vyřadit a postavil se bývalým spoluhráčům. O pořádné drama tak nebude v PVA EXPO Praha nouze!

Oba týmy do grand finále dokráčely nakonec s poměrně slušným přehledem, leč tým Hippomaniacs si účast zajistil o něco snáze, když dokázal postoupit z finále horní části vyřazovacího pavouka. Rozbíječi se museli probojovat dolní částí a po cestě porazit týmy jako MINDCAT ESPORT, Slovakia Rejects a hlavně vítěze jarního splitu: Team Young. Bude se nepochybně jednat o nesmírně kvalitní vyvrcholení tuzemské kompetitivní scény. 

Dveře veletrhu For Games se otevírají již dnes 6. října. Následující dva dny budou patřit CS:GO, když PVA EXPO Praha zažije semifinále, zápas o 3. místo a grand finále Sazka eLEAGUE. A v neděli celý program v 10:30 završí BO5 grand finále Sazka eLEAGUE Dota 2 mezi týmy Hippomaniacs a Sazka.INAE Rozbíječi! 

Tip autora na vítěze: Hippomaniacs 3:2

Nabídka kurzů: https://www.sazka.cz/kurzove-sazky/esport/dota-2-sazka-eleague/ 

Nabídka kurzů je vedena k 6. říjnu 2022 12:00.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Grand finále je možné od sobotního dopoledne sledovat na také na www.twitch.tv/eleaguecz

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.