Dota 2

Do grandfinále jarní části Sazka eLEAGUE se dostali favorizovaní Young. Vyzyvatelem jsou (ex)DGG

Do grandfinále jarní části Sazka eLEAGUE se dostali favorizovaní Young. Vyzyvatelem jsou (ex)DGG
12. 6. 2022
  |  

Závěrečný zápas Sazka eLEAGUE Spring Split Dota 2 2022 je tady. Do BO5 grandfinále postoupili přes Upper Bracket hráči Young, cestu Lower Bracket zvládla sestava, která sice hraje pod DGG Esports, ale není tajemstvím, že tomu tak brzy finálně nebude.

Když se organizace DGG Esports rozhodla pustit svoji česko-slovenskou soupisku, která se bohužel narozdíl od zahranční, která byla najmuta, nedostala do DPC Divize, dost možná netušila, že pak její (bývalí) hráči dojdou až do finále Sazka eLEAGUE.

Hráči, kteří sice stále nastupují pod DGG Esports, komentovali po sobotních zápasech, že více méně ligu dohrávají s čistou hlavou a bez stresu. Dost možná také proto prošli Lower Bracketem od prvního kola až zpět do grandfinále. 

Young měli cestu více méně umetenou. Vítězství v prvním kole Upper Bracket nad INAE v poměru 2:0, následně dvě ultrarychlé hry proti Slovakia Rejects a nebylo co řešit. 
V barvách obou týmů se nachází hráči, kteří už znají pocit vítězství v Sazka eLEAGUE. Na jedné straně to může být například Adam "Ade" Koníček, na té druhé pak stojí za zmínku Marek "Tipek" Rytíř, který zažil úspěšnou éru Hippomaniacs.

Favoritem v BO5 budou bezpochyby Young, kteří v rámci celého splitu prohráli jedinou hru, a to v jednom z prvních zápasů proti LIDOVEJ GAMING.

Samotné grandfinále odstartuje dnes večer od 17:00 a sledovat jej můžete živě na našem webu, respektive na detailu zápasu Young vs. DGG Esports, stejně tak na Twitch kanále eLEAGUEcz.

 


Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport