Dota 2

Finále Sazka eLEAGUE: DGG na reverse sweep nedosáhli. Šampionem jsou po vítězství 3:2 Young

Finále Sazka eLEAGUE: DGG na reverse sweep nedosáhli. Šampionem jsou po vítězství 3:2 Young
12. 6. 2022
  |  

Jarní finále Sazka eLEAGUE Dota 2 2022 je tady. V utkání se o titul poperou DGG Esports a Team Young. BO5 sérii sledujeme detailněji v článku.

Young vs. DGG Esports

Výsledek - 3:2
  • Game 1 - YOUNG WIN
  • Game 2 - YOUNG WIN 
  • Game 3 - DGG WIN
  • Game 4 - DGG WIN 
  • Game 5 - YOUNG WIN  

V úvodním zápase všechno směřovalo k tomu, že se Young povede dotáhnout hru do vítězného konce, ovšem DGG Esports se nevzdali a několika momenty si vytvořili šanci na ukončení hry. Rychlý push v pozdější fázi hry však přinesl pouze částečnou převahu a následný teamfight po respawnu šel ve prospěch Young, kteří hru ukončili.

Souboj pokračoval druhou hrou, která opět nabídla pětatřicet minut dramatickou podívanou, ve které se střídalo vedení ze strany na stranu. Z vítězství se nakonec radovali Young, kteří dokázali v závěru uspět a šli do vedení 2:0.

Arin rozjel divokou podívanou na 3. hře, kdy dokázal odvrátit hrozící konec 3. hry ve prospěch DGG Esports. Young však svoji výhodu v průběhu hry nedokázali využít, DGG Esports se vrátili zpět a hru zvrátili zase ve svůj prospěch, čímž snížili na 1:2. 

Drama pokračovalo i ve 4. hře, kdy dokázali opět v těsném souboji uspět hráči DGG Esports, kteří si tak vynutili decider. Nutno říct, že 3. a 4. hra přinesly neskutečně zajímavou a vyrovnanou podívanou.

DGG Esports se navíc povedlo zvládnout také early game rozhodující hry. Od poloviny zápasu však ztráceli tempo, které naopak přebírali hráči Young, jenž si nechtěli nechat utéct celkový triumf. DGG Esports hru stackovali do late game, bránili base co nejvíc jim síly stačily, ovšem po téměř hodině padli.

Young jsou šampionem jarní části Sazka eLEAGUE 2022.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.