Dota 2

Co přinesl 5. hrací den Sazka eLEAGUE? Odlišné výkony Young, INAE na vlně a blížící se boj o baráž

Co přinesl 5. hrací den Sazka eLEAGUE? Odlišné výkony Young, INAE na vlně a blížící se boj o baráž
24. 5. 2021
  |  

Sobotní program Sazka eLEAGUE Dota 2 nabídl další čtveřici zajímavých zápasů, ve kterých se rozdávaly důležité body do tabulky základní části.

Dva odlišné zápasy Young

Heroický výkon proti Hippomaniacs, kterému šlo jen těžko uvěřit. Medailista obou dosavadních splitů Sazka eLEAGUE. Hippomaniacs jsou favorité na vítězství celého turnaje, i proti Young měli již slušný gold lead a vše nasvědčovalo jejich vítězství, ovšem chyby, které udělali znamenali start obratu zápas ve prospěch týmu Young. 

Vypadalo to, že by snad vítěz úvodního zápasu mohl “přenocovat” do dalších kol na prvním místě, nicméně opak byl pravdou a mezitím co Hippos svůj zápas s GO GAME Dogs zvládli. Young šokovali Dota komunitu podruhé. Tentokrát ovšem negativním způsobem, když nezabránili porážce od Sazka.INAE Rozbíječů. 

Vše ale podtrhuje fakt, že při double-elimination formátu, který se na celky chystá v play-off je jasné, že seeding nemusí hrát až takovou roli, byť může být následně pomyslným závažím, které dopomůže jedné, či druhé straně dále v turnaje. 

Sazka.INAE Rozbíječi: Zpátky na vítězné vlně

Hráči organizace Inaequalis se dlouho nemohli rozehrát do pohody, jaká se od obhájců 4. místa očekávala. Povedlo se to téměř definitivně zlomit až v 5. kole, kdy si nejprve vyšlápli na favorizovaný celek Young, který si jen chvíli předtím poradil s kvalitními Hippomaniacs a posléze si SlaweE se svými spoluhráči nebral servítky nad GO GAME Dogs, které velmi rychle vyprovodil ze hry. 

Kdo si nakonec bude hrát v baráži? 

GO GAME Dogs, LIDOVEJ Gaming a Sazka.BRUTE jsou týmy, které si to v posledních 2 kolech rozdají o postup do play-off, respektive nutnost hrát baráž. Všechny 3 celky mají shodně po 3 bodech, nicméně GG Dogs mají o 2 zápasy navrch, 6. hrací den se jich tak netýká.

Nejprve se během příštího víkendu Sazka.BRUTE utkají s týmem eSuba, posléze vyzve LIDOVEJ Gaming Luteu a na závěr hracího dne si to právě oba zmíněné celky ze spodních příček tabulky rozdají ve vzájemném duelu. 

V posledním kole pak hrají GG Dogs s eSubou, LD s Young a BRUTE s Hippos, ve všech 3 případech tak je předpoklad, že ani jeden z týmů bodovat nebude. O to zajímavější a peprnější by mělo být 6. kolo.

Ve čtvrtek se můžete těšit na klasické preview před dalším kolem. 


Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport