League of Legends

Startuje Winter Cup: Nové rostery poprvé v akci, zahraje si i Dreedy

Startuje Winter Cup: Nové rostery poprvé v akci, zahraje si i Dreedy
19. 12. 2022
  |  

Vánoční dárek před Štědrým dnem pro fanoušky League of Legends. Ve dnech 19. až 22. prosince se odehraje Winter Cup o prizepool 230 tisíc korun.

Tři hrací dny a poté vánoční odpočinek. České profesionální týmy i jednotlivé mixy si zahrají tradiční Winter Cup, který dá fanouškům ochutnávku nových rosterů, ukázku nadcházející mety i srovnání jednoho z nejúspěšnějších tuzemských hráčů Dreedyho s domácí scénou.

Bývalý toplaner Barcelony složil vlastní pětku a podařilo se mu přejít přes kvalifikaci až do hlavní fáze. V týmu “tranquilo hermano” nastoupí například i s midlanerem Sajatorem, který je zase s přestupem do katalánského esportového týmu spojovaný. Zbylý roster tvoří Savero, Promise a Foglik.

Ve výběru je česká domácí špička - eSuba, SINNERS, Cryptova a Dynamo Eclot. Entropiq na Winter Cupu nenastoupí, protože stále nemají oznámenou sestavu pro 2023. Ačkoliv většina  rosteru, včetně Denyka, zkoušela pod jiným jménem projít kvalifikací, nepodařilo se jim vyhrát ani v prvním kole proti Team Brute. 

eSuba do hry vyšle sestavu, o které se spekuluje už nějaký čas. Velké jméno je dánský midlaner Tynx, bývalý hráč celků jako LDLC, Misfits Premier nebo SK Gaming, s nimiž nastupoval i jeden split v LEC. Zkušený 23letý jungler bude ozdobou nejen turnaje, ale i Hitpoint Masters. Společně s ním nastoupí toplaner Bobista, polský midlaner Warszi a britský support FGG. Jedinou stálicí je ADC Dany.

Formát turnaje je klasický play-off pavouk o osmi týmech, zápasy se hrají BO5 bez Double Elimination. Úvodní kolo je na programu 19. prosince od 17:00, pouze utkání Cryptovy s tranquilo hermano začne až v 20:00. Semifinále bude vykopnuto o den později ve dvou časech 17:00 a 20:00, po jednodenním odpočinku se o vítězi rozhodne 22. prosince. 

Zápasy lze sledovat na Twitch kanále eLEAGUE.

Prizepool:

1. místo: 100 000 Kč
2. místo: 50 000 Kč
3. místo: 25 000 Kč
4. místo: 15 000 Kč
5. - 8. místo: 10 000 Kč

Rozlosování play-off Winter Cup I Zdroj: eLEAGUE.cz
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.