League of Legends

Mortsche a Fortanu vyhlíží Summer Cup, kdo má potenciál překvapit?

Mortsche a Fortanu vyhlíží Summer Cup, kdo má potenciál překvapit?
27. 6. 2022
  |  

Přední čeští komentátoři a analytici Mortsche a Fortanu přináší své predikce na nadcházející Summer Cup v League of Legends. Kdo má dle nich největší šanci na celkové vítězství a kdo může být černým koněm turnaje?

Jak se na turnaj těší komentátor Davkouny si můžete přečíst zde, popřípadě pozvánku na turnaj naleznete i v podcastu Riftczech. Jak tedy vývoj Summer Cupu předpovídají tuzemští experti?
Zdroj: eleague.cz

Tomáš "Mortsche" Anděl

Do playoffs se probojovalo 7 z 8 prvoligových týmů a jeden univerzitní celek, žádné velké překvapení. Potvrdila se nám síla Hitpoint Masters a Summer Cup bude vlastně taková prvoligová přehlídka v BO5kách, na což se já opravdu těším. Známa jména doplní univerzitní celek ESTUBA, který bude mít šanci se srovnat se smetánkou CZ/SK LoL scény.

Moje očekávání? Asi nikoho nepřekvapím, když řeknu, že Entropiq by měli celý Summer Cup zvládnout - na Prague Champs nám v BO5 sériích potvrdili, že oni jsou ta nesporná jednička u nás. Za vítězstvím EIQ si sice pevně stojím, ale to neznamená, že na Summer Cupu nemáme celky, které to by to mohly EIQ aspoň trochu zkomplikovat. 

Stále silná a ostřílená sestava eSuby bude hladová po pomstě kvůli neúspěšném semíčku proti EIQ na Prague Champs. Tam nám modrá krev ukázala, že může s EIQ uhrát mapu když se zadaří. Dále Dynamo Eclot jsou mladá a dravá sestava, na kterou je potřeba si dávat pozor a jejich drafty a netradiční picky jsou jedním z důvodů, proč tomuto týmu dost věřím. 

Domácí top4 doplním o SINNERS, nicméně u nich si myslím, že v této top4 zaujímají pozici nejslabšího celku a potřebují ještě nějaký ten čas.

ESTUBA ode mě obdrží pozici největšího underdoga turnaje a také papírově nejslabšího celku, který může jen překvapit třeba svou souhrou. Zbyla mi trojka Inside Games, Cryptova a Brute - tyhle celky se podle mě budou prát o nižší příčky a na výše zmíněnou top4 nedosáhnou. 

Cryptova, která šla do léta s velkými očekáváními, se zatím v první lize tak trochu hledá a v jejich herním projevu je dost trhlin. Inside Games prošli velkými změnami a stále nejsou na papíře nijak oslňujícím týmem. Nejvíc z této trojky pak věřím BRUTE, kteří si myslím, že papírové kvality mají a ty jsou schopní doplnit o sympatickou týmovou hru.

Bude hodně i záležet na tom, jak vyjde los a kde přesně na sebe jednotlivé celky narazí. EIQ by to moc trápit nemělo - ti by měli zvládnout všechny, ale v konečném umístění dalších celků bude hrát velkou roli na koho v playoffs narazí a jestli se třeba zrovna vyhnou silným týmům.

Filip "Fortanu" Růžička

Dle očekávání je největším favoritem na celkovou výhru team Entropiq, neočekávám, že by prošli turnajem beze ztráty mapy, ale v bo5 by měli mít i proti silnějším celkům navrch. V prvním zápase proti jedinému neMasters týmu ESTUBY očekávám poměrně hladký přejezd 3:0.

eSuba je dalším dalším zajímavým celkem, tenhle tým chce ukázat, že stále patří mezi elitu. Trochu smolně nemáme eSubu a Dynamo Eclot ve stejné půlce pavouka, je tedy dosti možné, že jejich bo5 duelu se nedočkáme. Proti Brute budou jasní favorité. Brute ukázali, že umí překvapit. Letos eSubu už i porazili, to byla ale modrá krev s Jejkym na botu. Celkově bych čekal, že si tým s hvězdou na hrudi tento duel bez větších potíží pohlídá, o mapu by ale přijít mohli. Stopku by potom v semifinále měl vystavit tým Entropiq a v následujícím duelu o 3. místo očekávám triumf modré krve.

DNE jsou dalším celkem, který zatím vypadá parádně. Na druhé straně Cryptova toho zatím tolik neukázala, jejich týmová synergie zatím úplně nefungovala. Nečekal bych, že tento problém za tak krátkou chvíli byly schopni odstranit, tudíž DNE by měli jít dál.

SINNERS proti Inside Games je absolutně nepředpověditelný. IG hrají uplně jinou sestavu, než měli doteď. Z původní starting pětky zůstal pouze midlaner. Chybějící souhra by musela být nahrazená neskutečným individuálním výkonem nových příchozích, proto čekám postup SINNERS.

DNE již ukázali, že bo5 proti SINNERS umí a čekal bych, že to ukáží i tady. Ve finále by neměli stačit na Entropiq a SINNERS považuji za slabší tým, než je eSuba.


Summer Cup sledujte 28.-29. června a následně 5. července na Twitchi eLeague vždy od 16:00!

 


Zdroj úvodní fotografie: eleague.cz

Author photo
RIFTCZECH Český podcast o domácím i světovém dění v League of Legends