League of Legends

eLEAGUE Winter Cup: Dreedyho mix dominoval, favorité splnili povinnost

eLEAGUE Winter Cup: Dreedyho mix dominoval, favorité splnili povinnost
20. 12. 2022
  |  

Úvodní kolo Winter Cupu je za námi. Překvapení se nekonalo, postoupily přední české organizace a s nimi i Dreedyho parta, která naprosto přejela Cryptovu.

Kdo doufal ve velké překvapení, nedočkal se. Ze čtvrtfinále Winter Cupu postoupili všichni favorité, pouze SINNERS měli namále, když museli proti celku Habibi otáčet z nepříznivého stavu 0:2. Dynamo Eclot a tranquilo hermano, tedy mix Dreedyho a Sajatora, zvládli soupeře přehrát bez jediné porážky. eSuba s novou sestavou proti Retirement Home jednou padla. Splněná povinnost papírově silnějších.

V semifinále budou k vidění o něco vyrovnanější duely. Dynamo Eclot mohou navázat na Hitpoint Winter Cup, který ovládli a porazili právě svého budoucího soupeře eSubu. Obměněný SINNERS roster, kde jsou navrátilci ze zahraničí Adiss a Rufus, zase čeká možná největší favorit tranquilo hermano.

Dreedy a spol. poslali jasný signál zbytku turnaje, Cryptovu přejeli jednoznačně 3:0 a české organizaci nedali ani náznak šance. Kromě tuzemský hráčů Sajatora a Savera s nimi nastupuje ještě ADC Odi111, donedávna působící v Bifrost, a support Herthy Berlín, Nio. Roster kvalitativně na jiném levelu nyní prověří česká čtyřka SINNERS, pokud ale tranquilo hermano předvedou stejnou hru co posledně, finále by je nemělo minout. 

Tam by pak mohlo přijít velmi zajímavé srovnání s lepším z dvojice eSuba a Dynamo Eclot, přední tuzemské celky. Jedná se sice o první větší zkoušku pro nové sestavy, ale i tak bude dobré vidět, jak aktuálně vypadá srovnání s mezinárodními hráči.

Semifinále začíná 20. prosince od 17:00 duelem eSuba a Dynamo Eclot, o tři hodiny později by měla nastoupit Dreedyho sestava proti Hříšníkům. Oba duely bude vysílat Twitch kanál eLEAGUE.

Kdo vyhraje Winter Cup 2022?
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.