League of Legends

eLEAGUE Winter Cup: eSuba reverse sweepla tranquilo hermano a bere trofej

eLEAGUE Winter Cup: eSuba reverse sweepla tranquilo hermano a bere trofej
23. 12. 2022
  |  

Turnaj Winter Cup zůstává i v roce 2022 v rukách eSuby. Česká organizace otočila nepříznívý stav 0:2 a získává tak hezký vánoční bonus v podobě 100 tisíc korun.

eSuba potvrdila roli králů reverse sweepu. Tímto způsobem senzačně získali titul z letního splitu Hitpoint Masters, kdy v dlouhém svitavském večeru porazili Entropiq. Stejným výsledkem loni brali trofej z Winter Cupu a stejným stylem ji získávájí i letos, tranquilo hermano po dvou prohrách porazili třikrát za sebou a obhájili tak titul.

Vše přitom směřovalo k rychlé sérii ve prospěch Dreedyho a spol., ale od třetí hry našla eSuba recept, kterého se držela. Výborné drafty umocněné výkony hráčů jako junglera Tynxe nebo ADC Danyho, který je mimochodem jediným pamětníkem obou historických reverse sweepů. Nová akvizice do jungle zase ukázala obrovskou kvalitu, zejména ve čtvrté hře byl na Kindred nezastavitelný. Bývalý hráč LFL či LEC bude na české scéně rozhodně příjemným oživením.

„Po druhé hře jsme si řekli, že nehrajeme moc dobře, ale víra v otočení furt byla. Změnili jsme draft, místo tanků jsem dostal carry a pak se mi hrálo lépe. Byla z toho pěkná série,“ okomentoval Tynx svou premiéru na tuzemské scéně. 

A jak hodnotil kvalitu? „Byla to má první zkušenost s českou scénou, obvykle sleduju větší ligy, ale úrověň hráčů mě přijemně překvapila. eSuba je pro mě ideální příležitost na comeback, chci všechno vyhrát a tohle je ideální start,“  řekl jungler ke svému prvnímu úspěchu v novém týmu.

Tým tranquilo hermano byl složený Dreedym a Sajatorem, přizvali si k sobě také junglera Savera a botlinku Odi111 a Nio, oba zkušení hráči z ERL soutěží. Bohužel ani tyto posily nestačily na eSubu, která díky tomuto úspěchu udržela vítězství Winter Cupu v českých rukách.  Za svou snahu získávají 50 tisíc korun, eSuba bere za první místo dvojnásobek.
eSuba obhájila trofej a vítězí i na Winter Cup 2022
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.